Ден, след като руският патриарх Кирил на тръгване от България

...
Ден, след като руският патриарх Кирил на тръгване от България
Коментари Харесай

„Гига Мракобесие” след визитата на руския патриарх у нас

Ден, откакто съветският патриарх Кирил на потегляне от България укори ръководещите, че не са посочили нужното почитание към страната му по време на тържествата за 140-тата годишнина от Освобождението, в обществените мрежи огромна известност закупи „ гигапикселова” подигравка на духовника, в която незнаен създател е „ вградил” родни и съветски обществени персони и елементарни жители например такива с татуировки по едно и също време на свастики и на православни религиозни знаци.

Оригиналната рисунка за „ Гига мракобесие” е Дмитрий Дьячков. Там патриарх Кирил е изобразен като Дарт Вейдър от „ Междузвездни войни”.

На фотосите от мозайката виждаме Бойко Борисов, Владимир Путин, Георги Гергов, Пловдивският митрополит Николай, Георги Първанов, Румен Петков, Волен Сидеров, Ванга, Симеон Сакскобургготски, Цветан Василев, Динко Вълев, Петър Низамов и други Има и голям брой изображения на радикални православни групи като секира с надпис „ Православие или смърт”.

Авторът на мозайката, качена преди няколко дни, акцентира, че от 2003 година е практикуващ православен християнин и в избрана степен познава църковния живот у нас. Той се афишира срещу „ малодушните патриарси”, „ бесноватите митрополити”, „ безличното свещенство и монашество”, „ татуираните мутри и паравоенните блюстители на Православието”, „ ктиторите-мутромилионери”, „ православните медии на прехрана на „ Газпром” и други

Той приканва вярващите: „ Търсете положителните свещеници, дружете с простосърдечни хора, четете Библията, четете добра християнска литература, молете се постоянно, съкрушавайте се, търсете постоянно Истината, " изпитвайте духовете дали са от Бога ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР