Ден след като президентът Байдън се срещна с китайския президент

...
Ден след като президентът Байдън се срещна с китайския президент
Коментари Харесай

Блинкен нарича отношенията между САЩ и Китай „едни от най-значимите“ в света

Ден откакто президентът Байдън се срещна с китайския президент Си Дзинпин в Северна Калифорния в опит да облекчи възходящото напрежение сред двете суперсили, министърът на Държавата Антъни Блинкен сподели пред CBS News, че Китай съставлява „ една от най-значимите връзки “, които Съединени американски щати имат с която и да е нация.

„ Това е една от най-значимите връзки, които имаме “, сподели Блинкен пред „ CBS News Evening Новини " водещ и основен редактор Нора О'Донъл четвъртък. „ Едни от най-значимите връзки сред две страни в света. И ние имаме задължението да се опитаме да управляваме отговорно тези връзки. “

Сред най-важните резултати, които ще излязат от срещата в сряда край Сан Франциско двамата водачи се съгласиха, че Съединени американски щати и Китай ще възобновят директните военни връзки.

опиоидна рецесия посредством старания за битка с опиатите. През последните години Съединени американски щати работят за прекъсване на потока от прекурсорни химикали, употребявани за производството на фентанил, които са нелегално трафикирани в Съединени американски щати от Китай.

„ От позиция на действителното променяне на живота на американския народ, палач номер едно на американците на възраст от 18 до 49 години е фентанилът “, сподели Блинкен. „ Не автомобилни произшествия, не оръжия, не рак, това е фентанил. “

Химическите прекурсори, сподели Блинкен, „ идват от Китай, отиват в западното полукълбо, трансформират се във фентанил и по-късно идват в Съединени американски щати към този момент имаме съглашение с Китай за предприемане на съответни дейности против фирмите, които се занимават с тази процедура. "

Висш чиновник на администрацията сподели пред CBS News в сряда, че Съединени американски щати работят с Китайците възнамеряват да накарат Китай да употребява редица процедури, с цел да преследва съответни компании, които създават тези прекурсори. Служителят сподели, че китайците към този момент са работили против няколко от фирмите, за които Съединени американски щати са дали информация. Служителят сподели още, че Китай подхваща редица стъпки, предопределени да ограничи доставките, употребявани за производството на химикалите.

„ Както сподели президентът през вчерашния ден, „ доверявайте се, само че проверявайте “ и това е, което вършим, “ сподели Блинкен на въпроса дали Съединени американски щати могат да имат вяра, че Китай ще последва репресиите.

В своята независима конференция след срещата в сряда господин Байдън за повторно тази година нарече Си „ деспот “ в отговор на въпрос на кореспондент.

„ Ами вижте, той е “, сподели господин Байдън. „ Искам да кажа, че той е деспот в смисъл, че той е човек, който ръководи страна, която е комунистическа. “

През юни Байдън също назова китайския си сътрудник деспот, до момента в който говореше пред поддръжници по време на частно събитие за набиране на средства в Северна Калифорния.

Камерите снимаха неуместния отговор на Блинкен на забележките на господин Байдън по време на конференцията в сряда. Говорител на китайското външно министерство назова забележките " неправилни " и " безотговорни ".

Когато беше притиснат от О'Донъл дали мненията на господин Байдън са позицията на държавното управление на Съединени американски щати, Блинкен отговори, че президентът „ приказва от името на всички нас “.

„ Е, не е тъкмо загадка, че имаме две доста разнообразни системи ", сподели Блинкен. „ И президентът постоянно приказва искрено и той приказва от името на всички нас. “

„ Ясно е, че ще продължим да споделяме неща и ще продължим да вършим неща, които Китай не харесва, тъкмо както допускам че ще продължат да вършат и споделят неща, които не ни харесват “, продължи Блинкен. „ Но това, което е толкоз значимо за вчерашната среща, за цялата работа, която вършим през последните шест месеца, с цел да се уверим, че сме ангажирани дипломатически с тях, е тъкмо да се уверим за нещата, които в действителност имат значение: гонене на това конкуренция по метод, който не се трансформира в спор, управлявайки нашите разлики и също по този начин търсейки области на съдействие. “

— Катрин Уотсън способства за този отчет.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР