Ден след като председателят на Европейския съвет отправи остри критики

...
Ден след като председателят на Европейския съвет отправи остри критики
Коментари Харесай

Тръмп отговори на критиките от София: ЕС е ужасен търговски партньор


Ден откакто ръководителят на Европейския съвет насочи остри рецензии към американския президент, Доналд Тръмп отговори.

След идването си за срещата на върха в София, Доналд Туск сподели, че на фона на последните решения на Доналд Тръмп, " с такива другари не ти трябват врагове “.

В началото на съвещанието на кабинета на президента Тръмп, кореспондент го попита за реакцията му.

" Европейски Съюз се отнасяше извънредно със Съединените щати в търговията, държеше се извънредно с нашите служащи. Дефицитът ни с Европейски Съюз през предходната година беше 151 милиарда $. Познавам се доста добре с Жан-Клод и с Доналд и двамата ги одобрявам доста. Но те са доста сложни ", съобщи Тръмп.

" Честно казано, отвън Китай и някои други страни, Европейски Съюз се отнася към нас по най-лошия вероятен метод. Поставят ни търговски бариери – нашите фермери не се позволяват в огромна степен да продават продуктите си в Европейски Съюз. Много мъчно е да продаваме колите си в Европейски Съюз, само че Европейски Съюз и най-много Германия е наводнила Съединените щати с мерцедесите си, с беемветата си и колите си без бариери. Те заплащат оскъдни такси, до момента в който Европейски Съюз ни постанова големи мита… Те могат да ме назовават по всевъзможен метод, само че това не може да продължава повече по този начин ", добави той.

Малко по-рано Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи, че Вашингтон няма да премисли позиция си за нуклеарното съглашението с Иран. И даже изиска основаване на интернационална коалиция против Техеран.

" Искаме да обединим доста страни по света с експлицитната цел да гледаме на иранския режим през по-реалистична призма”, съобщи говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт.

В четврътък европейските водачи оповестиха на срещата си в София, че Европейски Съюз остава в договорката с Иран, като ще търси отбрана за европейските компании.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР