Ден след като подкрепи протестите за чиста природа и чист

...
Ден след като подкрепи протестите за чиста природа и чист
Коментари Харесай

Джокович се възмути, че трябва да бъде пришит към политиката, за да поиска чист въздух и хубава природа

Ден откакто поддържа митингите за чиста природа и чист въздух в родината си, сръбският тенисист Новак Джокович обществено се разграничи от " ръководещите и опозицията ", съобщи БГНЕС.

В събота, 4 декември, след всеобщите митинги в десетки градове на Сърбия Джокович разгласява в Instagram фотография от блокадата на моста " Газела " в Белград и написа под нея: " Чистият въздух, вода и храна са ключът към здравето. Без това всяка дума за здраве е непотребна. Природата е нашата майка. Да бъдем повече измежду природата ".
Паркинги вместо тиня – по какъв начин София се цели в по-добър превоз и по-добър въздух (ВИДЕО)
Кални точки, където да бъдат правени паркинги – това е една от ограниченията, които ще се финансират през приходите от синя и зелена зо...

Новак Джокович сподели, че е " аполитичен, само че няма да спре да се бори за истината и справедливостта ".

" Напълно съм наясно, че по време на митингите имаше и политически претенции. Искам да се разгранича от " ръководещите и опозицията ", както и от всевъзможен тип политическите придвижвания. Винаги съм се стремял да бъда аполитичен. Много ми пречи обстоятелството, че човек не може да каже какво мисли за главните житейски въпроси - за водата, въздуха, храната и в това време да не бъде етикетиран като ляв, десен, опозиционер, демократ, социалист ", съобщи още Джокович и посочи, че самичък ще реши по кое време обществено ще каже какво мисли по избрани въпроси.

" Няма да спря да се боря за истината и справедливостта. Радвам се, че съзнавам тези неща и се пробвам да се придържам към същинските житейски полезности, които са основата на всеки един човек в едно крепко общество. Чета мнения като - за какво един състезател се меси там където не му е работа, само че аз съм човек преди да съм състезател. Както прочее всеки един различен в тази страна ", добави международният номер едно в тениса съгласно БГНЕС.

Той напомня, че с цел да има дълга кариера е трябвало да се грижи за здравето, храната, почивката, тренировките, въздуха, водата, лекуването, методът на мислене, както и за прочувственото си положение. Така е схванал какъв брой е значимо отношението към здравето, което му е разрешило да има дълга кариера.
Насоките на СЗО: С чист въздух спасяваме човешки живот
Световната здравна организация (СЗО) разгласява обновени " Глобални насоки за качеството на въздуха " за първи път от 15 години, очер...

" Качеството на въздуха в Белград, а и в цяла Сърбия, от десетилетия е тревожно неприятно. Качеството на водата и храната също са под въпрос. А, това са главните детайли за здравето на индивида и екосистемата. Ако работим оптимално върху здравето и околната среда тогава ще се промени към по-добро и нашето персонално здраве. Ако използвахме силата, която изразходваме за спорт, политика, музика, опазването на здравето, единствено си представете къде щяхме да сме през днешния ден ", акцентира Новак Джокович.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР