Ден, след като подкрепи кабинета, като отсъства от вота, депутатката

...
Ден, след като подкрепи кабинета, като отсъства от вота, депутатката
Коментари Харесай

Напускам НС и Възраждане: Гунчева

Ден, откакто поддържа кабинета, като отсъства от вота , депутатката Елена Гунчева разгласи:..

НАПУСКАМ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И ВЪЗРАЖДАНЕ

Тъй като във вестник ПИК към този момент си започнаха да разясняват случая, ще си разреша да заявя следното:

Идеята за Възраждане е прелестна и аз изцяло я споделям. В партията има свестни и родолюбиви българи, с които се гордея, че съм била един до друг в битката ни за България. Точно поради тях и одобрих поканата на водача на партията да повеждам листите в Пловдив и Велико Търново. Благодаря и на всички жители, които гласоподаваха за мен в двата региона, успеха ни се дължи на хората, които работиха непрекъснато и имаха вяра откровено в това, което вършим.

В една организация проблемите би трябвало да се слагат ясно и да се вземат решение по най-хубавия и уравновесен метод. Едноличните решения не могат и не би трябвало да се постановат. Необходим е баланс и приемливост към особеното мнение.

След приключване на болничните ми, ще си подам оставката като депутат и ще напусна Възраждане, макар че още имам вяра на концепциите. Но към този момент нямам доверие на водача. Посочвам съответните аргументи:

1. От началото на парламентарната ни активност обръщах внимание на проблеми с пиара, безредната законодателна активност, подценяването на предварителната подготовка. Беше ми отговаряно, че аз нищо не разбирам и има експерти.

2. Кадровата политика: Лидерът желае правилни, а не умни и мислещи. Като това неведнъж го е заявявал в прав текст. Проблемът е, че не може да се издигат правилни и да се употребяват за умни. Липсват изявени фрагменти в съществени ресори на държавното ръководство и даже такива, които могат да бъдат на виновни постове даже на приблизително управническо равнище.

 

Посочвам като образец, че в групата ни няма нито един доктор, поради което се наложи аз да съм член на здравната комисия. На настояването ми да наемем специалист по бюджета, ми беше отговорено, че не било належащо, това било политически въпрос. Само, че не е и разбирането и структурирането на бюджет и то държавен, изискват специфични познания, които ние нямаме. Липсата на експертиза води и до популистко говорене.

Аз съм правист с дълготраен опит в локалното самоуправление, както и имам компетентност по администрация. Въпреки подгответността ми по доста основни въпроси, пред медиите се представяха други сътрудници. Стигна се до такава степен, че мои мнения да се желае да се показват от други депутати, тъй като били тяхна тематика.

 

3. Мои законопроекти, импортирани от групата на Възраждане, като законопроекта за отбрана на длъжниците против незабавните производства, за общинската благосъстоятелност, с който щеше да се приключи значително корупцията, за българското знаме, които бяха мои дела, даже не бяха споменавани по медиите и по партийните страници. Но пък си имаме законопроект за развъждането на трюфели. Срещам цялостно недоумение за какво за мен и за доста хора е значимо тези проблеми да се разискват необятно измежду обществото.

 

4. Забраниха ми да приказвам пред медии след обявата, за която стартира инспекция прокуратурата, която инспекция беше комфортен мотив да ми се отхвърля всякаква изява. И по този начин четири месеца. Много публицисти озадачено ме питаха на какво се дължи това. Бях дисциплинирана и насочвах всички към пиара на партията, като по този метод четии месеца аз не можах нито да изкажа мнение, нито да се чуе моята позиция пред обществото. На молбата ми за повече отразяване на партийните страници и медии, тъй като постоянно съм блокирана в обществените мрежи, ми се изясни, че аз съм никоя без партията и не мога да изисквам за особено отношение. Аз персонално считам, че съм била някоя преди партията и ще бъда някоя след нея.

 

5. Лидерът не си пази хората. При офанзивата от черен пиар против мен, аз бях оставена напълно сама, като даже ми беше отказано да се защитя сама, като изложа моята теза пред медиите. Хвърлиха ме, нагледно казано, на кучетата и ме оставиха сама.

 

6. Мои изявления в районната и здравна комисия, макар значимостта си и съгласно мен правилността им, не се виждат също на партийните страници или групи. За разлика от другите депутати, които са отразявани постоянно.
7. На митинга против украинското знаме на Столична община, аз не бях позволена да приказвам пред хората, макар че някои от тях споделиха, че са очаквали да ме чуят и даже поради това са пристигнали на митинга. Речите бяха прилежно написани по лист и научени да бъдат изрецитирани от говорещите. Мен в листата ме нямаше, по тази причина и не приказвах на митинга.

8. Смятам за огромна неточност неналичието на съдействие с жители и цивилен организации. Категорично не утвърждавам отношението към гражданския митинг, който искаше да не вървим с партийни флагове, като уредниците бяха жигосани от организационния секретар на Възраждане като нови купени партийни планове.

Въпреки разпорежданията, в Пловдив участвахме като партия в гражданския митинг и аз приказвах пред хората, което беше признато извънредно отрицателно от управлението. Не се толерират никакви диалози с който и да било, който може вероятно да притегли евентуален наш електорат. Считам, че няма " кражба на гласоподаватели ", а всяка партия би трябвало да се бори да е по-добрата, а не да отхвърля до степен на безумство ".

 

 Снимка: БГНЕС

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР