Ден след като първата политическа сила (Продължаваме промяната) представи ,

...
Ден след като първата политическа сила (Продължаваме промяната) представи ,
Коментари Харесай

БСП иска 760 лв. минимална заплата, необлагаем минимум и 0% ДДС за хляба

Ден откакто първата политическа мощ ( " Продължаваме промяната " ) показа, това направи и четвъртата парламентарна група - тази на Българска социалистическа партия.

Левицата ще упорства минималната работна заплата да се усили от 710 на 760 лв. от 1 юли, съобщи депутатът Георги Свиленски.

" Ще продължим да настояваме и за необлагаем най-малко в границите на една минимална работна заплата ", уточни той. Свиленски разяснява, че тази мярка не намира необятна поддръжка, само че задача на Българска социалистическа партия е да я отстоява в идните договаряния. Той сподели, че ще упорстват за понижаване на Данък добавена стойност за продуктите в дребната потребителска кошница, което още не намира поддръжка, само че ще упорстват най-малко за нулева ставка за самун и хлебни творби.

" Радваме се, че политиката, която определихме за значима за нашата партия, а точно - приходите на хората, цените на стоките и въобще благосъстоянието на българските жители, стартира да намира поддръжка и изражение в предложенията и на съдружните сътрудници ", разяснява Свиленски.

Факт е, че от 1 юли пенсиите ще бъдат увеличени с 21 %, това е поредна политика на Българска социалистическа партия, уточни ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ". Той добави, че крайната им цел е справедливото преизчисляване на пенсиите, което по поръчките на съдружните сътрудници разбирал, че намира поддръжка да се случи от 1 октомври.

Свиленски означи, че продължава и облекчението за млади фамилии с идните антиифлационни ограничения.

Досега таванът на пенсиите се вдигаше с 50-100 лв., а в този момент поръчката е да стане 3400 лв. или на процедура да отпадне, разяснява той.

Относно ограниченията за бизнеса Свиленски сподели, че упорстват обезщетенията за нарасналите цени на ток и горива да влязат в действие с идната актуализация на бюджета.

Колегата му Борислав Гуцанов, ръководителят на транспортната комисия в Народното събрание, разяснява че е значимо да има таван на цената на газа, само че на равнищата сега и всичко, което отива нагоре, да бъде поето от страната. Законопроектът за облагане на свръхпечалбите ще бъде импортиран най-вероятно идната седмица, като става въпрос освен за производителите, само че и за търговците на електрическа енергия, сподели той. По думите му към 15 % е естествената облага на всички места по света. Гуцанов сподели, че са нужни и избрани законодателни промени, с цел да може украински артикули да минават през българските пристанища, тъй като сега се таксуват и става въпрос за доста огромни суми.

На въпрос дали Българска социалистическа партия поддържа 14-те антиинфлационни ограничения, препоръчани от " Продължаваме Промяната ", Георги Свиленски разяснява, че няма по какъв начин да не ги поддържат. " Това са нашите оферти, събрани, препоръчани и имат действителен късмет да се случат ", добави той.

Във връзка с компенсирането на крайните консуматори за 50 литра гориво на месец с по 25 ст. на литър Свиленски разяснява, че поддържат тази мярка, която ще подкрепи всеки български жител, само че от два-три дни чува, че има проблем с реализацията ѝ, и изрази вяра в идващите дни да бъде открито чисто механически по какъв начин би се случило.

Свиленски сподели още, че поддържат и намаляването на Данък добавена стойност за парно и топла вода. По думите му това на процедура ще смъкна с 11 % сметките за парно и топла вода и то още в този момент, от юли.

На въпрос за разговора в ръководещата коалиция Георги Свиленски разяснява, че разговор има, решения има и те не постоянно задоволяват всяка парламентарна група. " Няма по какъв начин " Продължаваме Промяната " и която да е партия в обединението, да прави каквото си желае, тъй като имат единствено 67 депутата. Можеш да правиш каквото си искаш, когато имаш 121 народни представители ", разяснява той във връзка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР