Ден след като от ГЕРБ съобщиха, че ще правят регистър

...
Ден след като от ГЕРБ съобщиха, че ще правят регистър
Коментари Харесай

ГЕРБ направи регистър за фалшивите новини на БСП във Фейсбук


Ден откакто от ГЕРБ оповестиха, че ще вършат указател на подправените вести, изричани от Българска социалистическа партия, партията започва самодейността си в обществената мрежа Facebook Страницата, наречена " FAKE News - указател на подправените вести " е дейна от понеделник. До следобяд на нея бяха поместени десетина материала.

ГЕРБ са избрали метода да разгласяват изявления на разнообразни депутати от левицата, поместени в разнообразни медии. Към линковете има къс коментар. Под прицела на ГЕРБ към този момент попадат думи на Корнелия Нинова, Елена Йончева, Александър Симов, Таско Ерменков и прочие.

Например изказванието от страна на Ерменков, че шефът на Националната разследваща работа Драгомир Димитров е втори братовчед на премиера Бойко Борисов са коментирани по този начин: " FAKE NEWS: Ахмакът Таско със сензационни разкрития за втори братовчеди, шурулинки и лелинчовци. И ние не споделяме че Таско е безумен, само че го провокираме да отхвърли. Лъжа! "

Думите на Корнелия Нинова " Изводът от разкритата стенограма за КТБ е, че Бойко Борисов е целял само промяната на кабинета " Орешарски " също за коментирани от ГЕРБ. " FAKE NEWS: КТБ " падна " при държавното управление на Орешарски с мандат на Българска социалистическа партия, а парите на вложителите бяха платени от ФГВ със заем от държавното управление на ГЕРБ. Лъжа! ", твърди страницата, чиито създатели не са посочени в нея.

В информацията на страницата е оповестено единствено следното изложение: " Разобличаваме лъжци, измамници и елементарни простаци ".

От пресцентъра на ГЕРБ не коменкираха пред Mediapool кой поема отговорност за наличието на фейсбук-публикациите. Не е ясно кой написа от името на групата, само че права щели да имат разнообразни хора. " Нямаме екип, могат и депутати да разгласяват, може който получи права ", споделиха от ГЕРБ без да дадат повече детайлности. До момента от партията не разгласяват данни, с които да оборват изказванията на левицата, а единствено къси мнения, които звучат шаблонно и лозунгарски, както и изобличените изявления на социалистите.

Идеята била групата да не бъде единствено за БСП-лъжи, а в нея " всевъзможни жители да разгласяват подправени вести ", описа още от ГЕРБ. И въпреки всичко подчертаваха, че тяхната цел била да се разобличава Българска социалистическа партия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР