Ден след като най-известните у нас начело с Графа, Любо

...
Ден след като най-известните у нас начело с Графа, Любо
Коментари Харесай

Ицо Хазарта и зрители скочиха срещу парите за музикантите

Ден откакто най-известните у нас отпред с Графа, Любо Киров, Фики и Тони Стораро, Михаела Филева и Рут Колева поскаха помощ от страната, министър председателят Бойко Борисов даде обещание, че към 1000 музиканти ще получат 4350 лв. (3250 лв. плюс 1100 лв. осигуровки). За задачата са планувани 4 267 000 лв.. Средствата ще бъдат обезпечени от Министерския съвет още идната седмица. Новината пристигна след среща през днешния ден на Борисов на среща с Рут Koлева, Орлин Павлов, Росен Ватев и Марина Василева, които показаха настояванията на музикалните създатели на свободна процедура в България.

Исканията на музикантите обаче бяха посрещнати на нож освен от техни сътрудници като Ицо Хазарта, само че и от фенове, които заформиха същинска война в интернет пространството. "Идеята за разпределяне на по 4350 лв. на към хиляда български музиканти е безусловно несправедлива и неприятна. Компенсации (а не „ помощи‘) за 2020 година би трябвало да бъдат отпускани съгласно приходите, които музикантът е заявил и съгласно налозите и осигуровките, които е платил през последните една, две или три години ", настоя Христо Петров.

И подсети, че няма нищо заслужено в приравняването, като назова хитреци тези свои сътрудници, укриващи 90 на 100 от приходите си, за разлика от тези, внасящи десетки хиляди левове в държавната хазна всяка година. По форумите и във Facebook десетки недоволстват, че музикантите напълно не са без задължения и не наподобяват небогати, откакто обикалят екзотични дестинации.

„ Михаела Филева, която е подписала писмото с искане за финансова помощ, качва в инстаграм фотоси от отмора в Занзибар. Значи има три бона да иде на другия завършек на света “, разсъждават недоволни и се чудят кой ще е идващият й сътрудник от писмото, който пък ще се тагне от Малдивите. Други пък припомнят, че Фики всяка седмица взе участие в „ Като две капки вода “ и получава хонорар, а фамилната сладкарница към този момент работи, по този начин че тъкмо тази фамилия надали се нуждае от помощ.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР