Ден, след като говорител на Белия дом заяви, че САЩ

...
Ден, след като говорител на Белия дом заяви, че САЩ
Коментари Харесай

Директорът на ФБР: COVID-19 е излязъл от китайска лаборатория

Ден, откакто представител на Белия дом съобщи, че Съединени американски щати към момента изследват въпроса за произхода на вируса, причиняващ COVID-19, шефът на Федералното бюро за следствие (ФБР) Кристофър Рей сподели, че бюрото счита, че вирусът " най-вероятно " е зародил в " следена от китайското държавно управление лаборатория ".

" ФБР от много време прави оценка, че произходът на пандемията най-вероятно е евентуален лабораторен случай ", сподели той в изявление за " Фокс нюз ".

Това е първото обществено удостоверение на класифицираната преценка на ФБР за това по какъв начин се е появил пандемичният вирус, оповестява Би Би Си

В изявлението си във вторник Рей сподели, че Китай " прави всичко допустимо, с цел да се опита да осуети и замъгли " напъните за идентифициране на източника на световната пандемия и " това е тъпо за всички "..

Някои изследвания демонстрират, че вирусът е прескочил от разпространяването си измежду животни към хората в Ухан, като се допуска, че това се е случило на пазара за морски блага и диви животни в града. Пазарът е на 40 минути с кола от водеща в света вирусна лаборатория - на Института по вирусология в Ухан, който организира проучвания на коронавируси, написа Би Би Си.

Китайското държавно управление към момента не е дало отговор на мненията на Рей. Въпреки това в понеделник то отхвърли медийните известия, че Министерството на енергетиката на Съединени американски щати е оценило с " ниска убеденост ", че COVID-19 е изминал от лаборатория. По-рано организацията сподели, че не е решила по какъв начин е почнал вирусът.

Пекин също напомни за следствие на Световната здравна организация (СЗО) от 2021 година, което назова теорията за лабораторно приключване " извънредно малко евентуална ".

" Някои страни би трябвало да спрат да повтарят описа за " лабораторното приключване ", да спрат да опетняват Китай и да спрат да политизират следенето на произхода ", сподели представителят на външното министерство Мао Нинг, представена от Би Би Си.

Разследването на СЗО беше мощно подложено на критика и генералният шеф на здравната организация на Организация на обединените нации от този момент прикани за ново следствие, като упорства, че " всички хипотези остават открити и изискват в допълнение изследване ".

В понеделник за случилото се.

" Просто още не сме стигнали до такава степен. Ако имаме нещо, което е готово да бъде показано на американския народ и Конгреса, ще го създадем ", увери Кърби.

Коментарът му беше провокиран от обява в " Уол стрийт джърнал ", съгласно която.

В некласифициран отчет, оповестен от върховен чиновник на разузнаването на Съединени американски щати през октомври 2021 година, също се споделя, че четири американски разследващи организации са оценили с " ниска степен на убеденост ", че вирусът произлиза от инфектирано животно или обвързван вирус.

Във вторник двупартийна комисия от американски законодатели стартира поредност от чувания по отношение на " екзистенциалната " опасност от ръководещата Китайска комунистическа партия. Първата сесия на Избрания комитет на Камарата на представителите за стратегическата конкуренция сред Съединените щати и Китайската комунистическа партия се концентрира върху въпроси като правата на индивида и зависимостта на американската стопанска система от китайското произвеждане, показва Би Би Си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР