Ден след като депутатът от “Продължаваме промяната” Александър Дунчев обяви

...
Ден след като депутатът от “Продължаваме промяната” Александър Дунчев обяви
Коментари Харесай

Пречи на коалицията. Агроминистърът за Дунчев след новия скандал за назначения на БСП в горите

Ден откакто депутатът от “Продължаваме промяната” Александър Дунчев разгласи нова порция противоречиви назначения в горите на функционери на Българска социалистическа партия, министърът на земеделието Иван Иванов (БСП) отговори в понеделник, че Дунчев към този момент вреди на стабилността на обединението. Министърът даже излезе с изказване, че е “крайно време да се вземат ограничения против дейностите му”. Той не уточни какви съответни ограничения засяга.

Иванов: Пречи и на партията си, пречи и на обединението

" Българската организация по сигурност на храните и Изпълнителна организация по горите съгласно съдружното съглашение излизат от Министерство на земеделието в най-скоро време, с цел да преминат към Министерски съвет. За момента те са 100% под контрола на зам.-министър Иван Христанов, който е представител на Политическа партия “Продължаваме промяната”. Дунчев, който е представител от същата политическа мощ, към този момент пречи и на стабилността на обединението, и на своята партия, и е извънредно време да се вземат ограничения за дейностите му ", съобщи Иванов на брифинг в Монтана, представен от пресцентъра на ведомството.

Скандалът

, състояло се на 29 януяари 2022 година Документът демонстрира по какъв начин ръководителя и зам.-председателят на партията се самоназначават в системата на горите.

" На 29 януари 2022 година изпълнителното бюро на една лява партия (БСП - името на партията бе прочетено от водещата Мария Цънцарова - б.а.) в село Сърница ръководителят господин Мусов и господин Перушниски са подписали протокол, в който господин Мусов се самопредлага да стане горски контрольор в Регионалната дирекция по горите. На 20 май индивидът става горски контрольор, при изискване, че до неотдавна е бил кандидат-кмет, партиен функционер, предприемач и няма нищо общо с горите”, сподели депутатът от “Продължаваме промяната”.

От протокола, който той сподели на камерите стана ясно, че приказва Гюрсел Рамзием Мусов, който е и ръководител на общинската организация на партията. Споменатият Красимир Перушински и е зам.-председател на общинската организация, написа в документа. Дунчев уточни, че е неприемливо държавни чиновници да си дефинират постове на партийни събрания.

Александър Дунчев добави, че знае от кое място идва казуса за тази обстановка. Той уточни, че волята на управлението на министерството е за преустановяване на всички корупционни практики и опазване на българските гори.

" Аз знам от кое място идва казуса - или идва от равнище министър или от равнище надминистър”. На въпрос за кой министър приказва, той посочи - " министърът на земеделието ". В момента това е Иван Иванов от Българска социалистическа партия.

На въпрос кое е равнището надминистър, Дунчев сподели неделя - “неговият шеф”. На уточняващ въпрос дали приказва за Корнелия Нинова, той сподели - " по този начин споделят всички ".

Хвърлен камък за бизнес ползи

" Нас ни тормози с какви бизнес кръгове той работи и какви задания му слагат – може би да се доунищожи българската гора ", сподели още министър Иванов, представен от пресцентъра си в понеделник. В края на предходната година съмнения за бизнес ползи към Александър Дунчев хвърли и водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Това е съществено. Ще го проверим съществено. Може ли зад тази офанзива да стоят всички тези компании, които ощетихме, въвеждайки това държавните горски стопанства сами да секат и продават дърва на популацията на ниски цени на придобиване. Знаете, че по този метод, в този момент няма да кажа мощна дума, само че беше отстранена горската мафия, която влизаше, сечеше безсистемно. Допускам, че нарушени ползи могат да стоят зад такава офанзива ",. Поводът тогава бе, че Дунчев уточни, че в системата на горите се назначават партийни функционери на Българска социалистическа партия без конкурс. Той дефинира зам.-министъра на земеделието Атанас Добрев като задкулисието във ведомството. По-късно, министър председателят.

Конрол за над 150 000 инспекции

" Агенцията и държавните горски предприятия са направили към днешна дата над 150 хиляди инспекции, откогато поех министерството, формирани са хиляди констативни протоколи, както и наказателни постановления. Целият екип на министерството работи в посока да се подсигурява бистрота в ръководството на горите “, сподели още министър Иван Иванов в понеделник.

В известие на пресцентъра на ведомството се споделя, че министърът счита, че дейностите на Дунчев няма да съумеят да разрушат основаното доверие в министерството и в екипа, в който има представители на Българска социалистическа партия и Политическа партия.

“Д-р Иванов добави, че не е редно въз основа на документи със подозрителен генезис да се твърди, че се правят злоупотреби в министерството и дефинира това като неистина, която се популяризира в общественото пространство”, прибавят от министерството му.

Партийните функционери от Сърница също отхвърлиха за съществуването на протокола, показан от Дунчев в неделя. Самият Дунчев още в неделя уточни, че е мъчно да се потвърди съществуването на документа, тъй като към този момент е изгорял. Доказателството обаче било, че написаното в него се е случило и партийните функционери на Българска социалистическа партия в Сърница към този момент имат постове в системата на горите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР