Ден, след като България загуби своята Царица на смеха -

...
Ден, след като България загуби своята Царица на смеха -
Коментари Харесай

Думи от колеги и приятели за Татяна Лолова: Жена - слънце, чудовище на сцената, идол

Ден, откакто България загуби своята Царица на смеха - великата и неповторима Татяна Лолова, част от най-близките сътрудници на актрисата гостуваха в " Денят стартира ", с цел да споделят спомените си за нея като човек, другар и голям театрален гений.

Изключителна актриса! Няма думи за подобен гений и кариера както в театъра, по този начин и в киното, показа кинокритикът проф. Божидар Манов.

Татяна Лолова има 51 функции във филми и тв сериали, играе още в първите български комедии през 1964 година, само че и функции в различен диапазон, като " Звезди в косите, сълзи в очите " и " След след края на света ". А какво да кажем за " Опасен сексапил " на Иван Андонов - извънреден филм с плеяда артисти, добави проф. Манов.

Тя притежаваше умеенето да разгъва своя актьорски гений през доста необятно ветрило на форми и жанрове, сподели още той.

При нея имаше нещо вродено - да те посрещне с усмивка. Българинът като не му е добре, няма да е по този начин... само че при нея такова нещо не съществуваше - когато те види, тя те приема и потегля един диалог... Таня беше велика жена! Тя беше едно страшилище на сцената, страхотна артистка, с подобен сексапил! А какъв брой красива беше преди години, тя и най-после си остана красива с годините си, показа артистът Светослав Пеев.

Преди години направихме една група да обиколим българите в чужбина с една естрадна стратегия от Монреал през Щатите, на всички места където има българи. Бяхме с Тодор Колев, Парцалев, Калоянчев, Татяна, Стояна и нашия сътрудник Митко Стефанов, който беше нашата междина към света, тъй като знаеше британски... Страхотно пътешестване - хората плачеха, радваха се, върна се обратно в спомените си Славчо Пеев.

Отиде си един човек, който способства доста за комедията в България, сподели актрисата Албена Михова.

Таня Лолова беше доста слънчева жена, доста топла, приемаше младите артисти, толерираше ги. Ще е доста тъпо, в случай че хората в България не знаят своите комици, първоидоли, тъй като тя беше моят кумир за комедията, гледала съм безусловно всички нейни филми стотици пъти от дребна. Тя доста ще ми липсва, тъй като беше и другарка. Ще липсва доста и на българския спектакъл и българското кино.

Моля се да имам функции, колкото нейните, добави Михова.

Тя имаше голям комедиен гений, само че беше и извънредно добър човек с голямо възприятие за самоирония, разяснява проф. Манов.

Има доста артисти с дълга кариера и десетки функции, само че тези със междинен гений някакси пригаждат функциите към себе си. Но актриса като Татяна Лолова - с аурата на големия си гений тя по този начин осветява функциите си, че те стават блестящи и не се не помнят, сподели кинокритикът.

Жена - слънце, човек с такава усмивка, че може да ти каже всичко! Всичко беше същинско при нея, всичко което правеше, добави Славчо Пеев.

А дали зад усмивката на Татяна Лолова от време на време въпреки всичко се е криела и малко горест?

Като безкористен и честен човек тя не искаше с тъгата си да натъжава другите, показа проф. Манов.

Тя постоянно е друга, имаше такава богата палитра. Играех с нея в пиесата " Свекърва " - тя ужасно ми помагаше и излизаше от своя облик, след което отново влизаше, напомни си играта на сцена дружно с Татяна Лолова нейната колежка Албена Михова.

Блестящият гений на Татяна Лолова феновете на Българска национална телевизия ще могат да видят тази пролет в новия сериал " Порталът ", където актрисата снима последната си кино роля.

Сериалът " Порталът " на Българска национална телевизия с режисьор Илиян Джевелеков мисля че още веднъж ще ни развълнува. Слава Богу е приключен и мисля, че през април ще можем още веднъж да гледаме Татяна Лолова, сподели проф. Манов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР