Ден след като автомобил помете три жени на тротоар в

...
Ден след като автомобил помете три жени на тротоар в
Коментари Харесай

Катастрофата в Стара Загора: Обсада на прокуратурата и недоволство към разследването

Ден откакто автомобил опустоши три дами на тротоар в Стара Загора, не стихва публичното неодобрение в Стара Загора. Една от ранените е в болница с тежки пострадвания и заплаха за живота.

Днес по обед постройката на прокуратурата беше щурмувана от жители, настояващи за съответни ограничения против дрифтовете и гонките с коли.

До блокадата и щурма се стигна, откакто през днешния ден държавното обвиняване реши да даде конференция. Но не позволи на нея да участват протестиращите. Те обаче държаха персонално да се срещнат с правораздавателните органи.

Снимка: btvnovinite.bg

За да ги попитат за какво водачът на леката кола, помела три пешеходки, е бил пуснат и по-късно арестуван, има ли зад тила си авторитетни родственици, които да потулят следствието, какви са ограниченията, които са взети против дрифтовете и рискованото шофиране и какво ще е наказването за причинителя.

Младежът зад кормилото е арестуван. Той е на 18 година, наследник е на локален предприемач. Шофьорска брошура има от едвам четири месеца. Новината пристигна първо в ефира на „ Тази неделя “ по bTV от шефа на Oбластната дирекция на полицията старши комисар Николай Колев.

Преди този случай, младежът е имал и други пътни нарушавания. „ Две санкции по Закона за придвижване по пътищата. Едното от тях е електронен фиш за превишена скорост “, изясни наблюдаващият прокурор Андриан Сутров.

Снимка: btvnovinite.bg

До конференцията обаче, излезлите на митинг против рисковото шофиране, нямаха достъп. Така, с изключение на блокирана, постройката на прокуратурата беше и щурмувана – в опит протестиращите персонално да беседват с правораздавателните органи.

Час и половина по-късно на среща бяха поканени майката на най-тежко потърпевшото момиче и представител на протестиращите. След срещата окръжният прокурор Дичо Атанасов и шефът на полицията излязоха да приказват с хората.

Дрифт или злополука – към този момент обвиняването изключва предумисъл, само че работи и по тази версия.

„ За да се потвърди това нещо, че има предумисъл, би трябвало обвиняването да имаме очевидци. Апелирам към Вас, който е свидетел на това събитие да даде показания “, прикани наблюдаващият прокурор.

С апел във връзка случилото се излезе и старозагорският митрополит Киприан. В особено обръщението той приканва обществеността да се поучи от нещастието, да намерения да премисли делата си. В името на живота и на децата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР