Ден след като американските акции подобриха още един рекорд, ретро

...
Ден след като американските акции подобриха още един рекорд, ретро
Коментари Харесай

Колите на Ferrari са по-добра инвестиция от акциите на полуделите борси

Ден откакто американските акции усъвършенстваха още един връх, ретро модел на Ferrari се трансформира в най-скъпият автомобил в историята. Това е следващият знак, че въпреки вложителите да се оплакват от набъбващите оценки на финансовите активи, те към момента са подготвени да заплащат, написа Bloomberg.

Бивш чиновник на Microsoft продаде Ferrari 250 GTO от 1962 година за 48.4 млн. $ през уикенда. Това е с над 25% повече от предходния връх за типичен автомобил, продаден на търг преди към 4 години.

И до момента в който петъчният нов връх на показателя S&P 500 претендираше за водеща вест в икономическите медии, се оказва, че италианският състезателен кабриолет е по-доходоносната покупка.

Индексът на цените на Ferrari на Hagerty се утрои през актуалното десетилетие, превъзхождайки фрапантно даже 158%-иня скок на пазара на акции в Съединени американски щати.

Рекордите пристигнаха откакто преди няколко месеца картина на Леонардо да Винчи се продаде за 450 млн. $ - най-голямата цифра за произведение на изкуството.

Всичко това демонстрира, че наблюдаващите на пазара евентуално ще стартират да се тормозят, споделя Шейн Оливър, капиталов пълководец в AMP Capital Investors, чиято докторска дисертация е отдадена на успеваемостта на пазарите и балоните на активи.

" Превъзбудеността се върна значително. Фактът, че хората заплащат рекордни суми за Ферарита и картини, а пазарите на акции са на рекордни висоти, ме кара да съм малко по-предпазлив ", изясни Оливър.

Дори и при реинвестирането на дивидентите, цената на моделите на Ferrari се покачва по-бързо от тази на обществено предлаганите компании в Съединени американски щати от края на 2009 година до момента.

Печалбите, които носят колите от именитата марка, съществено се намаляват през последните 3 години, до момента в който американските акции се показват доста по-добре от предстоящото.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР