Ден, след избирането на нов председател на Европарламента, предстои президентът

...
Ден, след избирането на нов председател на Европарламента, предстои президентът
Коментари Харесай

Макрон представя приоритетите на френското председателство в Европарламента


Ден, след избирането на нов ръководител на Европарламента, следва президентът Еманюел Макрон да показа упоритостите на френското председателство за идващите 6 месеца от трибуната на Европейския парламент.

Дори по време на санитарна рецесия, когато огромна част от евродепутатите вземат участие в сесията отдалечено, десетки представители на медиите от цяла Европа се борят за място тук още от през вчерашния ден.

Макар и импровизирано се знае, че дебатите през днешния ден постоянно ще са провокативни. От 705 евродепутати от 27 националности през днешния ден ще чуваме главно френска тирада.

Но не в поддръжка, а срещу френския президент, който ще се изправи пред парламентарната естрада, с цел да показа упоритостите на френското председателство.

Не е загадка, че няколко политически сили в европарлралмента ще дадат приоритет за изявления на френските си представители, които в личната им страна са в съпротива на настоящия президент и евентуално претендент да идващ мандат.

Основните тематики за Еманюел Макрон през днешния ден ще са почтена минимална работна заплата за Европейски Съюз, климатичните упоритости на Европа и промяна на Шенгенското пространство.

Президентът Макрон няма да може да разчита на поддръжка пред депутатите от страна на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Оказа се, че тя е контактна с болен от КОВИД и се наложи да се върне в Брюксел.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР