Ден след 47-ия Редовен конгрес на УЕФА, Европейската централа публикува

...
Ден след 47-ия Редовен конгрес на УЕФА, Европейската централа публикува
Коментари Харесай

Солидарните плащания към клубовете ще зависят и от инвестициите в женсия футбол

Ден след 47-ия Редовен конгрес на УЕФА, Европейската централа разгласява някои финансови елементи от бюджета и за работата си за идващия интервал на избрания отново за трети мандат президент Александър Чеферин.

Българският футбол в най-кратки периоди може да се възползва от няколко момента. На първо място става дума за Фонд " Солидарност ", който УЕФА разпределя на неиграещите в Европейските клубни шампионати клубове от националните асоциации.
 Изпълкомът на УЕФА беше запълнен със седем нови членове
Изпълкомът на УЕФА беше запълнен със седем нови членове

Жена ще показва Англия във ФИФА

БФС получава калкулирана сума от участията в груповата фаза на своите представители. Новото е, че сумата ще се усилва процентно при вложения в женското направление и основаване на женска секция в клубовете. БФС към този момент няколко пъти предизвестява клубовете от елита за политиката в тази посока.

Програмата " ХетТрик " на УЕФА, с която централата финансира разнообразни планове на националните асоциации, ще работи за идващия четиригодишен интервал с близо 21 % повече пари от предходния, стана ясно от отчета. УЕФА действително усилва финансирането за финансовия цикъл 2024-28, което значи, че близо 1 милиард евро ще бъдат предоставени за растежа на европейския футбол.
 Преизбраха Чеферин за началник на УЕФА
Преизбраха Чеферин за началник на УЕФА

55-годишният служител нямаше никаква конкуренция

Основната част от парите е ясно по какъв начин влизат във фонда на програмата. На всеки четири години постъпленията от Европейските шампионати за мъже финансират една от най-широкообхватните начинания за взаимност в спорта, която оказва помощ на европейските асоциации да влагат в тактики за развиване и инфраструктурни планове.

Също по този начин УЕФА разгласи, че и за идващия интервал остава програмата за развиване на млади играчи. От Нион оферират до 56 000 евро на асоциации за образуване на шампионати за развиване на мъже и дами под 16 години, с цел да приготвят млади футболисти за идващите стъпки в начинаещата им кариера. България също е получавала средства за юношеските шампионати, на които е хазаин два или три пъти годишно. Вероятно БФС е в листата и за новия интервал.

Европейската централа ще подтиква и поканите към тимове от други континенти за присъединяване в шампионатите. Защото считат, че това е неповторима опция за тези млади гении да изпитат разнообразни стилове на футбола и, което е също толкоз значимо, да открият нови култури.
 Шефът на УЕФА: Ситуацията с Барселона е извънредно сериозна
Шефът на УЕФА: Ситуацията с Барселона е извънредно сериозна

Александър Чеферин насочи предизвестие за аферата с футболния арбитър Негрейра

Без никакво подозрение в последния трети мандат на избрания отново президент Александър Чеферин съществено място заема и женският футбол. Финансирането в женския футбол се е нараснало с 50 % от 2019-а година насам. Програмата на УЕФА за развиване на треньорските умения измежду дамите предлага стипендии до 12 хиляди евро за посещаване на обучителни стратегии.

Следват стратегии за развиването на съдийството, както и за битка с допинга, обучителни, стратегии за съдействие с национални федерации от други континенти и други Предвид развиването на международната здравна конюнктура, се приключват стратегиите за възобновяване от COVID-19.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР