Ден преди вота за кабинета Желязков не най-голямата, а най-малката

...
Ден преди вота за кабинета Желязков не най-голямата, а най-малката
Коментари Харесай

Напрежение във Величие: Взаимни обвинения в най-малката партия в парламента

Ден преди вота за кабинета " Желязков " не най-голямата, а най-малката партия е в светлината на прожекторите. Напрежението във " Величие " доближи пределна точка на шупване. Идеологът Ивелин Михайлов описа, че няколко пъти е получавал оферти за министерски постове против поддръжка. Стигнало се до закани с компромати и такива за живота му. И всичко това му предавал Николай Марков. Самият Марков не разяснява през днешния ден, само че преди минути написа в обществените мрежи, че приключва своето присъединяване във всички срещи с обществеността, проведени от " Величие ". " Величие " е единствено и само господин Ивелин Михайлов и неговата псевдо икономическа формация от сламени и подвластни хора, написа още Марков.

Вътрешното напрежение във " Величие " нараства ден по ден. От апел за поддръжка против министерски постове, през предизвестие за компромати до закани за живота - по този начин се утежняват връзките сред идеолога на " Величие " Ивелин Михайлов и Николай Марков.

Хронологията, три седмици след вота, показа през днешния ден идеологът Ивелин Михайлов:

" На 15 юни полковник Марков ме дръпна, при което ми беше казано, че има предложение, в което ние можем да поемем някакво министерство, в случай че подкрепим някакво държавно управление. Аз му споделих: полковник, ние сме дали обещание на хората други неща. На мен ми се стори, че има някакво разколебаване, по тази причина взех решение да създадем един молебен. "

Последвало ново предложение с предизвестие.

Ивелин Михайлов: " На 19 юни на мен ми се обаждат и ми споделят: по този начин или другояче би трябвало да подкрепите държавно управление с ГЕРБ и Движение за права и свободи другояче ще имате някакви компромати, които да излязат. Изцепих нещата, че са ни заплашвали като през това време полковника ме риташе изпод да не го споделям. "

Същия ден Михайлов приказвал с Виктория Василева и тя предложила:

" Абе, дай да гласуваме за ръководител на Народно събрание, тъй като по този начин се поставя, нали това е най-голямата партия, а пък те ни предложиха и доста положителни неща. "



Стига се до апел с физическа опасност към Михайлов:

" Спри да се занимаваш с политика, аз ей по този начин ще ти реша финансовите проблеми и другите проблеми, които имаш - това ми го споделя полковник Марков, който в действителност той нямаше пари за кафе по време на предизборната акция. Аз му споделям: полковник виж, аз съм на 46 години, вместо да умра на тръба закачен някъде, ми мога геройска гибел да направя. Той споделя: виж какво, неприятното е, че гибелта ти няма да е почтена. Ти ще бъдеш развенчан, ще бъде размазан твоя имидж, ти ще бъдеш пренебрегнат, атакуван и от твоите и тогава ще бъдеш погубен - допустимо най-безславната гибел. "

Днес Николай Марков резервира безмълвие. Само във Facebook първо написа, че високите дървета ги брулят мощни ветрове, а след това в нов пост съобщи:

" Високите дървета ги брулят мощни ветрове! В дни на тествания умните мълчат, глупавите приказват! "

Към края на деня в трети пост Марков написа, че приказките от селски вечеринки оказват мощно въздействие върху слабите духове! Немощните. Изтъква, че на следващия ден точно " Величие " предизвикват чуване по отношение на позицията на България на срещата на НАТО и приключва с думите: не позволявайте на глупци да ви водят за носа!



Доверието сред двете водещи фигури на " Величие " деградира до такава степен, че Михайлов записва диалог, в който Марков споделя, че не биха подкрепили първите два мандата, а в случай че третия отиде при Има Такъв Народ и те ги чуят, " Величие " ще поддържат програмно държавно управление. Парламентарната група се събра през днешния ден, само че избегна среща с медиите.

По-късно довечера в следващ пост Марков написа, че приключва присъединяване си във всички срещи с обществеността, проведени от " Величие " и добавя, че " Величие " е единствено и само Ивелин Михайлов и неговата псевдо икономическа формация от сламени и подвластни хора.



Как ще гласоподават 13-те депутати на " Величие " явно ще стане ясно в пленарната зала.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР