Ден преди това бяха открити мъртви Анна и четиримесечният Тимофей

...
Ден преди това бяха открити мъртви Анна и четиримесечният Тимофей
Коментари Харесай

След дрон атаката в Одеса: Откриха мъртви още една майка с бебето й под рухналия блок



Ден преди този момент бяха открити мъртви Анна и четиримесечният Тимофей са брачна половинка и наследник на бесарабския българин Сергей Гайдаржи.

Откритото през днешния ден тяло е на осеммесечено бебе.

" Майката се е пробвала да закрие бебето с тялото си. Телата им бяха в здрава прегръдка ", написа министерството на вътрешните работи на Украйна в приложението " Телеграм ", представено от АП и Българска телеграфна агенция.

" Спасителите не престават да търсят хора под руините ", осведоми в обява в обществената платформа началникът на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер, на който се базира Ройтерс.

Одеският филиал на Националната работа за незабавна помощ на Украйна допусна в днешна обява във " Facebook ", че под руините на постройката може да се намират още четирима души, съобщи АП.

 

В обичайното си послание към нацията нощес украинският президент Володимир Зеленски съобщи във връзка гибелта на четиримесечния Тимофей и друго, по-голямо дете - Марк, че тази покруса е можела да бъде предотвратена, в случай че оръжейните доставки за Киев не са се бавели. Зеленски изрече съболезнования на фамилиите на починалите.

Снимка: Телеграм

Българската общественост в Одеска област е трета по бройка и наброява над 150 000 души съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година В Одеса живеят към 50-60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски регион.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР