Ден преди срещата на върха Украйна-Европейски съюз председателят на Европейската

...
Ден преди срещата на върха Украйна-Европейски съюз председателят на Европейската
Коментари Харесай

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристигна в Киев за срещата между ЕС и Украйна

Ден преди срещата на върха Украйна-Европейски съюз ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен е пристигнала в Киев с екип от 15 комисари.

Сред тях са изпълнителните заместник-председатели Маргрете Вестагер и Валдис Домбровскис, висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурност Жозеп Борел, заместник-председателят за полезностите и прозрачността Вера Йоурова, еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс, еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон и еврокомисарят по разширението Оливер Вархей. Българският еврокомисар Мария Габриел не е част от екипа.

" Радвам се, че се връщам в Киев, за четвърти път след нахлуването на Русия. Заедно сме тук, с цел да покажем, че Европейски Съюз стои на страната на Украйна толкоз твърдо, колкото в никакъв случай до момента. И с цел да задълбочим още повече нашата поддръжка и съдействие ", написа в Туитър Фон дер Лайен.

" Пристигнах в Киев, с цел да изпратя най-силния сигнал за поддръжката на Европейски Съюз към всички украинци ", написа в Туитър и висшият комисар по външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел.

Той разясни, че помощта на Европейски Съюз за Украйна от началото на войната възлиза на 50 милиарда евро.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР