Ден преди срещата на върха на Г-20 в Хамбург руският

...
Ден преди срещата на върха на Г-20 в Хамбург руският
Коментари Харесай

Путин изригна срещу протекционизма и санкциите

Ден преди срещата на върха на Г-20 в Хамбург съветският президент Владимир Путин разкритикува комерсиалния протекционизъм и западните стопански наказания против страната му, които съгласно него са скрита форма на протекционизъм, съобщи Reuters.

Наложените на Москва американски и европейски наказания по отношение на украинската рецесия "са освен безперспективни, а и опонират на правилата на Г-20 за съдействие в полза на всички страни в света ", написа съветският водач в публикация, оповестена в немския в. Handelsblatt.

Предишните стопански модели на процедура се изчерпаха, протекционизмът се трансформира в норма, а едностранните, политически стимулирани наказания в търговията и вложенията, в това число върху разпространяването на технологиите, се трансформират в негова скрита форма, показва Путин.

В края на юни Европейски Съюз удължи с шест месеца, до 31 януари 2018 година, глобите против Русия заради неналичието на прогрес при използването на договореностите от Минск, които би трябвало да доведат до прекъсване на бойните дейности и начало на политически разговор сред проруските бунтовници и украинското държавно управление.

Икономическите наказания, съчетани със срутва на цените на петрола, хвърлиха Русия в най-продължителната от идването на власт на Путин през 2000 година криза, от която страната се мъчи да се възвърне.



В Хамбург съветският президент ще се срещне с американския си сътрудник Доналд Тръмп, прочут с протекционистките си позиции в региона на търговията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР