Ден преди протеста на полицаите вътрешният министър Валентин Радев е

...
Ден преди протеста на полицаите вътрешният министър Валентин Радев е
Коментари Харесай

Ден преди протеста: Вътрешният министър предлага повече пари за извънреден труд на полицаите

Ден преди митинга на служителите на реда вътрешният министър Валентин Радев е решил чиновниците да получават в допълнение заплащане за нощен труд, ексклузивен труд и празници. 

Това излиза наяве от план за заповед на Радев, публикуван на уеб страницата за публични съвещания към Министерския съвет на 4 юли. 

Според заповедта всеки отработен час или част от него сред 22 часа и 6 часа ще се заплаща в допълнение в размер на 25 стотинки. 

За работа на публични празници, без значение дали изключително, или не, чиновниците на Министерство на вътрешните работи ще получават в допълнение заплащане в размер на удвоения размер на две заплати. 

За времето, през което с писмена заповед и/или график, издадени от съответния началник, държавният чиновник е разполагаем и се намира отвън местоработата си на място, несъмнено в заповедта и/или графика, за всеки час ще се заплаща в допълнение по 10 стотинки.

Проектът за закон е оповестен единствено ден преди началото на националния митинг на чиновниците на МВР с искане за нарастване на заплатите. 

Исканията на синдикатите са нарастването на заплащането да е най-малко 15%. Те упорстваха и за средства за униформи, само че по предписание на премиера Бойко Борисов Народното събрание утвърди на първо четене незабавни законови промени, с които парите ще бъдат изплатени със задна дата.

Самият Валентин Радев даде да се разбере, че не поддържа митинга и го приема за политически.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР