Ден преди поредното заседания на Столичния общински съвет, на което

...
Ден преди поредното заседания на Столичния общински съвет, на което
Коментари Харесай

Вили Лилков очаква бял дим в СОС - но топката е в ГЕРБ и ПП-ДБ

Ден преди следващото съвещания на Столичния общински съвет, на което би трябвало да бъде определен ръководител, водачът на една от дребните групи - " Синя София " - Вили Лилков е сигурен, че този път ще има триумф.

" По всяка възможност на следващия ден ще намерим решение. То е обвързвано с компромиси от страна на по-големите политически сили ", увери той в ефира на Радио " София ". - " Предполагам, че на следващия ден ще има бял пушек от " Московска 33 ".

Лилков признава, че е налице " голямо напрежение " сред първите две обединения в Съвета - ПП-ДБ- " Спаси София "  и ГЕРБ.

" Независимо, че провеждахме много диалози и публични, и неофициални, ГЕРБ-СДС не участваха в тези договаряния досега, а " Възраждане "  заявиха, че те не би трябвало да бъдат търсени даже за диалози ", означи той.

Но добави, че през последните дни е имало прогрес с договарянията.

Това обаче не зависи от него и другите трима общинари от " Синя София ". ПП-ДБ (СС) имат 23 общински съветници, и се нуждаят от още 8 гласа, с цел да могат да изберат ръководител. Дори и общинарите на " Синя София " и ИТН да поддържат техен претендент, гласовете отново няма да са задоволителни.

Вчера от столичната организация на Българска социалистическа партия още веднъж подчертаха, че няма да поддържат ПП-ДБ (СС).

Няма поръчки за поддръжка и от ГЕРБ-СДС. През последните седмици те са извънредно остри както към общинарите от втората групировка в Съвета, по този начин и към кмета Васил Терзиев, а всеки обществен опит за договаряния се проваля.

Ако и на идното 7-мо съвещание на СОС не бъде определен ръководител, това може да значи нови избори за общински съвет. А към този момент са изгубени съвсем три месеца от мандата, акцентира през днешния ден и Лилков.

" Аз непрестанно дублирам – нямаме време. Ние прахосахме, може би, 6-7% от времето на мандата ", означи той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР