Ден преди откриването на 48-ото Народно събрание. Ето какви са

...
Ден преди откриването на 48-ото Народно събрание. Ето какви са
Коментари Харесай

Ден преди началото на новия парламент - какви са нагласите сред 7-те партии

Ден преди откриването на 48-ото Народно заседание. Ето какви са настройките измежду 7-те партии - за сформиране болшинство, ново държавно управление и приемането на бюджет.

На този стадий партиите настояват, че не са обсъждали бъдещо болшинство или държавно управление.

Ден след старта на 48-ото Народно събрание контактната група на Росен Плевнелиев и Соломон Паси ще стартира срещи с парламентарно показаните партии. Политическа партия, Българска социалистическа партия, Демократична България и " Въздържане " няма да отидат на тези диалози.

До тук ГЕРБ-СДС и Политическа партия оповестиха своите претенденти за ръководител на Народното събрание - Росен Желязков и Никола Минчев. Българска социалистическа партия оповестиха, че също ще повдигнат собствен претендент. Предстои да разберем кой ще бъде той.

Вчера на среща в Народното събрание 4 партии от общо 7 се сплотиха към това, че би трябвало да продължат с поддръжката за бизнеса и семействата във връзка с цените на газа и тока. Обединило ги е още и мнението, че бюджет за идната година би трябвало да има, без значение от това има ли постоянен кабинет или не.

" За идната година към този момент би трябвало да се таргетират ограниченията, които са във връзка с бизнеса и популацията. Така, че да не се стига до изтегляне на подобен голям заем от 15 милиарда лв.. Външните пазари с изключение на общата наклонност за стягане на финансирането от интернационалните финансови институции - налице е огромно съмнение към ръководството в България изключително през последните година година и половина ", уточни Кирил Ананиев от ГЕРБ.

" Актуализация на тазгодишния бюджет няма да бъде правена, това е несъмнено. Второ, инфлационните процеси обезсилиха растежа на приходите и на пенсиите, допускат напълно нов бюджет със нова философия и нови стойности. Ако не се одобри подобен бюджет би трябвало да се работи по бюджета за тази година, който, съгласете се, е много по-различен като параметри ", съобщи Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия.

Държаният глава пък даде поръчка, че незабавно след свикването на 48-ото Народно заседание ще предложения на съвещания партиите и ще съблюдава периода за връчване на първия мандат на ГЕРБ-СДС.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР