Ден преди опита за метеж на наемниците от ЧВК Вагнер“,

...
Ден преди опита за метеж на наемниците от ЧВК Вагнер“,
Коментари Харесай

Aмериканското разузнаване е разполагало с данни за плановете на Пригожин

Ден преди опита за бунт на наемниците от ЧВК " Вагнер “, чиновници на американското разузнаване са уведомили представители на Белия дом, Пентагона и Конгреса на Съединени американски щати за опцията от вълнения в Русия, оповестяват редица медии в страната, в това число изданията The New York Times и The Washington Post .

Според осведомителната организация Associated Press чиновници на американското разузнаване са уведомили осемчленна група от висши политици в Конгреса – така наречен Банда на осемте - за прегрупирането на войските на " Вагнер “. CNN също заяви за извършения брифинг.

The Washington Post оповестява, че разследващите служби на Съединени американски щати са разполагали с индикации за плануваните дейности на създателя на ЧВК " Вагнер “ Евгений Пригожин още в средата на месеца. " Тази седмица уликите станаха толкоз плътни, че имаше серия от брифинги на разузнаването във Вашингтон “, написа на собствен ред вестник The New York Times.

Освен това по данни на The Washington Post чиновници на американското разузнаване са уверени, че самият съветски президент Владимир Путин е бил осведомен за проекта най-малко ден преди наемниците на " Вагнер “ да стартират настъплението си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР