Ден преди Нова година министърът на туризма Христо Проданов подписа

...
Ден преди Нова година министърът на туризма Христо Проданов подписа
Коментари Харесай

Ето кои фирми от туризма си поделиха 30 млн. държавна помощ

Ден преди Нова година министърът на туризма Христо Проданов подписа заповед за поддръжка на туристическия бранш на стойност 30 млн. лева и по този начин зарадва утвърдените 2200 компании

Мярката съставлява скица за държавна помощ под формата на директни безплатни средства според раздел 3.1 от Временната рамка за ограничения за държавна помощ в поддръжка на стопанската система в изискванията на COVID-19. Кандидатстването и оценяването на заявки за приемането на помощ се реализира в Системата за ръководство на националните вложения (СУНИ).

Безвъзмездните средства се дават еднократно и се разпределят на симетричен принцип по отношение на броя на подадените и позволени до разглеждане заявки за подкрепяне и осъществения оборот без Данък добавена стойност през 2019 година, само че самостоятелният оптимален размер на помощта за допустимите претенденти не може да надвишава 20% от този оборот.

Общият брой на претендентите, подали заявки по схемата в границите на открития период, е 2799. Безвъзмездната финансова помощ, която всяко едно дружество получава, е в размер на 1,14% от осъществения оборот за 2019 година Средствата ще бъдат преведени по банков път в границите на първата седмица на 2022 година.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР