Ден преди Николай Денков да внесе оставката на кабинета, ГЕРБ

...
Ден преди Николай Денков да внесе оставката на кабинета, ГЕРБ
Коментари Харесай

ГЕРБ свиква национално съвещание ден преди оставката на Денков

Ден преди Николай Денков да внесе оставката на кабинета, ГЕРБ се събира на национално заседание, с цел да реши каква ще е бъдещата им позиция във властта с ПП-ДБ.

Очаква се Борисов да показа план за съглашение за съдружно ръководство - до момента в който ПП-ДБ предложиха краткотраен 9-месечен меморандум за договаряне на взаимоотношенията в изпълнителната и законодателната власт, както и в регулаторите.

Събранието на ГЕРБ е планувано за 5 март - а в същия ден Кирил Петков и Христо Иванов предложиха да се организира среща с управлението на партията, с цел да се вземе решение по най-близкия за решение проблем, разпоредбите за попълване на Комисията за противопоставяне на корупцията.

Комисията е правоприемник на така наречен КПКОНПИ и трябваше да бъде образувана още преди няколко месеца след смяната на Закона за противопоставяне на корупцията - само че и до ден сегашен няма прогрес в тази посока.

" Важно е да разбираме, че самият закон съдържа подробни правила за излъчването на тази комисия. Те са създадени и съветвани, би трябвало да седнем и да се разберем за попълването на този орган ", сподели още Христо Иванов.

Според него - ПП-ДБ са поставяли този съответен проблем пред ГЕРБ на всеки две седмици, само че партията на Борисов отхвърля да даде ясни отговори. Междувременно избухналите кавги към Мартин Божанов-Нотариуса и " Осемте джуджета " демонстрират, че " няма институция, която да не е засенчена от подозрения ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР