Ден преди кампанията Пролетно почистване 2021 г., стартира и нова

...
Ден преди кампанията Пролетно почистване 2021 г., стартира и нова
Коментари Харесай

Община Ивайловград поставя къщички за събиране на пластмасови бутилки и два нови пункта за капачки

Ден преди акцията „ Пролетно разчистване 2021 година ”, започва и нова информационно-образователна самодейност в поддръжка на разделното събиране на боклуци, като за задачата Община Ивайловград сложи три къщички за събиране на пластмасови бутилки, които са локализирани на следните обекти:
- Детски игрови център навън „ Детство мое ”
-Общински исторически музей
-Автобусна спирка на ул. Кап. Петко Войвода
Целта е да се понижи размерът на депонираните боклуци и да се увеличи количеството на разделно събирани и рециклирани пластмаси с всички позитивни резултати от този развой – по-чист, по-зелен и по-красив Ивайловград.
Партньор в акцията за разделно събиране е „ Тинтява Експлорейшън ”, които безплатно осигуриха къщичките за пластмасови бутилки, основани по техен самостоятелен план, и още две железни сърца за капачки.

ЗАЩО И КАК ДА СЪБИРАМЕ РАЗДЕЛНО?
Да събираме разделно, значи да сме виновни към околната среда, здравето и бъдещето си... Разделно събиране е събирането, при което поток от боклуци се разделя по тип и естество на отпадъците с оглед улеснение на характерно отнасяне.
✅КАКВО МОЖЕ И КАКВО НЕ ДА съдебна експертиза ИЗХВЪРЛЯ В КЪЩИЧКИТЕ?
Пластмасовите опаковки, които можете да изхвърляте са:
 Спортно-развлекателен комплекс разпорежда община Ивайловград за близо 1,5 млн. лева Спортно-развлекателен комплекс разпорежда община Ивайловград за близо 1,5 млн. лева
Спортно-развлекателен комплекс да се построи върху повърхност от 10 129 квадрата в местността „ Лъджа “ разпорежда кметът на общи...
-ПЛАСТМАСОВИ бутилки от минерална вода, безалкохолни и алкохолни напитки; бутилки и туби от миещи и почистващи препарати; флакони от шампоани, балсами и други козметични артикули. Преди да изхвърлите пластмасовите опаковки, изпразнете наличието им и ги изплакнете, смачкайте бутилките за понижаване на размера.
⛔НЕ ИЗХВЪРЛЯЙТЕ:
- Силно нечисти опаковки; туби от авто¬масла; опаковки, съдържали рискови химически вещества; платки от електронни устройства; саксии за цветя; играчки и електроуреди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР