Ден преди финала за Купата на България между Ботев (Пд)

...
Ден преди финала за Купата на България между Ботев (Пд)
Коментари Харесай

В Пловдив има само една тема: Купата на България

Ден преди финала за Купата на България сред " Ботев " (Пд) и " Локомотив " (Пд) страстта от футболното съревнование е превзела съвсем изцяло града под тепетата. Върху това подчертаваха и двамата треньори, както и клубните босове, в навечерието на конфликта сред " жълто-черните " и " черно-белите ". Мачът за трофея е на следващия ден от 19 ч. на Националния стадион " Васил Левски " в София.

" Много се веселя за този мач, за хората от Пловдив и към Пловдив. В града има единствено една тематика. Не ни би трябвало повече мотивация - съобщи наставникът на " Локо " Бруно Акрапович. - Виждам играчите и хората към клуба и тяхната сила. За нас тази сила е положителна. Видяхме тази сила на тренировката на отбора. Надявам се футболистите да покажат своите качества и всички да са удовлетворени. Искам да покажем футбол, а другите неща да останат на назад във времето. Престижът е огромен за града и играчите. "

Сходно мнение изрази и сътрудника му отпред на " Ботев " Николай Киров: " В един подобен дуел няма по какъв начин да се приказва за мотивация. Залогът е огромен. Не мисля, че някой от двата състава има някакво преимущество преди дуела. Психологията на финалите е такава, а и на дербитата, че нищо не е ясно до последно. Ще бъдем подкрепени от много огромна аудитория. "

Според публична информация от БФС до нощес продадените билети за националния стадион бяха малко под 20 000. Очакванията са от Пловдив за столицата да тръгнат по над 10 000 ентусиасти на двата тима. И от двете агитки засвидетелстваха любовта си, като посетиха заниманията на футболистите и ги надъхаха с песни и транспаранти.

" Това е една тръпка, която човек заслужава да преживее - разяснява притежателят на " Локомотив " Христо Крушарски. - Това е като живота. Човек, с цел да покаже, че е живял, би трябвало да направи една къща, да направи едно дете и да засади едно дърво. Купата е трите, събрани в едно. При един прекрасен театър и да бием, и да паднем, отново ще получат заплащане, в случай че спектакълът си заслужава. "

За арбитър на утрешния край беше избран Николай Йорданов. Негови помощници ще бъдат Веселин Мишев и Георги Тодоров, а четвърти арбитър ще е Георги Кабаков. Съдийски наблюдаващ е Костадин Гергинов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР