Ден преди да влезе в сила забраната за ползване на

...
Ден преди да влезе в сила забраната за ползване на
Коментари Харесай

Дерогацията закотвя на земята Правителствения авиоотряд

Ден преди да влезе в действие възбраната за прилагане на съветски нефт у нас, държавният авиоотряд предизвести, че ще се наложи да спре да извършва полети . Това заяви " Нова телевизия`.

В писмо ръководителят на Държавния авиационен оператор Златко Златев уведоми транспортния министър, че на процедура от 1 март нямат снабдител на керосин.

Изходът бил дерогацията за тях да продължи да работи или хазната да заплаща по-скъпо за гориво.

От Министерството на превоза оповестиха за " Нова телевизия ", че едвам през вчерашния ден са получили предизвестието и към този момент се въздържат от коментар. Припомняме, че решението за преустановяване на вноса на съветски петрол беше гласувано от Народното събрание през декември 2023 година

Държавният авиационен оператор разгласи в писмо, че няма да може извършва дилемите си поради приключването на контракта с " Лукойл Ейвиейшън България " на 29 февруари. Договорът не може да бъде възобновен поради европейските наказания против създадените горива от съветски нефт.

Писмото е изпратено до транспортния министър Георги Гвоздейков един ден преди приключването на договора от шефа на отряда Златко Златев, уточни Euractiv.

" Към момента е невероятно сключването на нов контракт (за доставка на гориво с сдружението на " Лукойл " ), което е обвързвано с наложените ограничаващи ограничения с оглед дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна ", написа шефът на авиоотряда до транспортния министър.

Правителственият авиоотряд е изискал предложения за доставка на гориво от трите наземни оператора на летище София, само че е получил оферта единствено от " Соф Кънект ".
 БПГА упорства наложително да търсим дерогация при петролно ембарго
БПГА упорства наложително да търсим дерогация при петролно ембарго

Вероятно ще се наложи рафинерията да спре за малко да работи

Предложената цена е зад над 3400 евро на то н, а настрана е пожелан депозит от 200 000 евро. Дружеството афишира, че тази цена е доста по-висока от досегашната и офертата към този момент не е призната.

Според действашия контракт с " Лукойл " авиационното гориво е доставяно за 1009 $ за звук .

Поискано е подпомагане и от дружествоto на Shell&МОН Aviation, само че е получен отвод, тъй като компанията не се съгласила с поставените от авиоотряда условия. Допълнително усложнeние е, че компанията на Shell ще приключи активността си в България през юни . Иначе цената на горивото от Shell e сходна на тази на " Лукойл ".
 Над 27 млн. лева търси Фондът за енергийна сигурност от
Над 27 млн. лева търси Фондът за енергийна сигурност от " Лукойл " за януари

Те ще бъдат разпределени за обезщетения за превоз сред 300 000 фамилии

Шефът на " Правителственият авиоотряд " осведоми министъра, че освен това състояние съществена алтернатива е Народното събрание да даде дерогация на сдружението за зареждане на гориво от " Лукойл ".

Другата опция е да се одобри доста по-скъпата оферта на " Соф Кънект " или да се подписа контракт до юни за доставки от Shell&МОН Aviation.
 Върховен административен съд отхвърли иск на
Върховен административен съд отхвърли иск на " Лукойл " да не заплати едни 24 млн.лв.

Оказва се, че " Лукойл " и икономическото министерство са пресметнали разнообразни суми

Държавният авиационен оператор оперира един аероплан Еърбъс A319, един Фалкон 2000, два хеликоптера Ми-8 и един Аугуста AW109 .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР