Ден преди да произнесе реч за очакванията на Великобритания за

...
Ден преди да произнесе реч за очакванията на Великобритания за
Коментари Харесай

Тереза Мей се срещна в Лондон с председателя на Европейския съвет Доналд Туск

Ден преди да произнесе тирада за упованията на Англия за бъдещите връзки с Европейския съюз, английската министър-председателка Тереза Мей се срещна в Лондон с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, съобщи Франс прес.

 © Българска телеграфна агенция
Лондон твърди, че желае да напусне единния пазар и митническия съюз. Същевременно Тереза Мей желае да контракти съглашение, което би понижило допустимо най-вече митата и административните процедури и желае достъп " без различия до единния пазар ".

Според Туск това е пожелателно мислене. " Нека бъдем ясни: не може да има търговия без различия вън от митническия съюз и единния пазар. Търканията са неминуем второстепенен резултат от Брекзита. По природа ", написа той в Туитър през днешния ден преди да дойде в Лондон.

Туск и Мей разискаха " идните същински политически компликации " към Брекзита, сподели върховен представител на Европейски Съюз, представен от Ройтерс. Това беше открита и почтена полемика в позитивна атмосфера за същинските политически компликации, които ни предстоят, сподели европейският представител.

Следващата седмица Туск ще показа обща позиция на Европейски Съюз за това по какъв начин вижда бъдещите връзки с Англия. Очаква се водачите от Европейски Съюз да я одобрят на среща на върха в Брюксел през март, напомня Ройтерс.

В светлината на проектонасоките, които Туск ще показа, и идната тирада на премиера Мей, основен фокус беше наличието и процеса на установяване на връзките след Брекзита, сподели Доналд Туск.

Министър-председателката сподели пред него, че планът на правния текст на Европейската комисия за Брекзит е недопустим за Англия, заяви канцеларията на Мей след срещата, която целеше заглаждане на разликите с блока.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР