Ден преди да бъде изтеглен жребият за номерата на партиите

...
Ден преди да бъде изтеглен жребият за номерата на партиите
Коментари Харесай

"Демократична България" обяви водачите си на листи в страната

Ден преди да бъде изтеглен жребият за номерата на партиите в интегралната бюлетина за новия парламент " Демократична България " разгласи довечера и своите водачи на листи в страната.

Съпредседателят на обединението Христо Иванов ще е лидер в 25-ти Многомандатен изборен регион и в Пловдив-град , а съпредседателят Атанас Атанасов оглави листите в 23-ти Многомандатен изборен регион - София и в Благоевград .

Природозащитникът Борислав Сандов ще е лидер в Смолян , а икономистът Ивайло Мирчев повежда листата в Бургас. Във Варна лидер ще е композиторът Стоян Михалев. Журналистът Вилдан Байрямова щe е лидер за от гражданската квота.

Ето и любопитни конфликти в страната:

В 25-ти Многомандатен изборен регион - София един против различен се изправят трима водачи - министър председателят Бойко Борисов, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и Христо Иванов. Срещу тях от " ИТН " застава сценаристът Филип Станев.

В борбата за Варна ГЕРБ залагат на здравния министър - проф. Костадин Ангелов, против който излиза локалният червен водач Борислав Гуцанов. Там водачи са и водачите на " ИТН " и на Воля - Слави Трифонов и Веселин Марешки.

В Кърджали ГЕРБ обичайно залагат на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, а Българска социалистическа партия - на Петя Михалевска. Там лидер ще е и ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Този път депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски не е намерил място в листите на придвижването.

Оказва се, че всички министри без трима от кабинета " Борисов 3 " се впускат в борбата за новия парламент.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР