Ден по-рано от предвидения срок приключиха дейностите по почистване коритото

...
Ден по-рано от предвидения срок приключиха дейностите по почистване коритото
Коментари Харесай

Почистиха предсрочно коритото на Въча в Кричим

Ден по-рано от планувания период завършиха дейностите по разчистване коритото на река Въча в регулацията на град Кричим, заяви кметът Атанас Калчев. Той посочи, че Министерство на околната среда и водите, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ и „НЕК“ ЕАД са предизвестени за новия период за привършване на работата и че веде е възобновено естественото водоподаване и отводняване на руслото на река Въча.

Педи дни бе мощно намалял водният отток в коритото на река Въча, което провокира неодобрение измежду жителите на Кричим. Тогава кметът изясни, че е основал организация за почистване коритото на реката в регулацията на града от храстовидна растителност, която тук-там минава в дървесна и разстилане на новообразуваните наноси в самото корито.

„ По мое искане бе променен графикът на работа на трите ВЕЦ-а – „Въча 1“, „Въча 2“ и „Кричим“ за интервала от 18 до 22 септември в това число във времения диапазон от 08.30. до 17.30 часа, като бе подсигурен един1 час спешен кулоар при вероятно необходимо изпускане на водни количества.

Предприел съм тези дейности в осъществяване на наредбите на Закона за водите, според които кметът на общината годишно със заповед дефинира секторите от реката в регулация, които имат потребност от пречистване като част от дейностите за непрекъсната и превантивна отбрана от възможни наводнения. Няма да се поддам на напън за преустановяване на дейностите от страна на всякакви природозащитни организации и локални псевдообщественици.

Аз обичам България, обичам природата и оценявам нейните запаси. Редовен член съм на локалното рибарско съдружие и подкрепям битката му против бракониерството и безцелното заличаване на рибата, само че съм и кмет и имам отговорности като подобен. Спирането на водния отток в избрания часови диапазон в границите на пет дни, няма да повлияе на равнището на подпочвените води в новите и по-дълбоки тръбни кладенци на ВиК Пловдив за питейна вода ”, заявява кметът на Община Кричим Атанас Калчев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР