Ден по-рано беше изнесена цифрата 4 000 Украинският министър на

...
Ден по-рано беше изнесена цифрата 4 000 Украинският министър на
Коментари Харесай

Украйна: Русия е изстреляла по нас 16 000 ракети

Ден по-рано беше изнесена цифрата 4 000
Украинският министър на отбраната Олексий Резников коментира в понеделник, че Русия е изстреляла над 16 000 ракети по цели в Украйна от началото на войната. 

По думите му 97% от тези офанзиви са засегнали цивилни обекти.

Резников съобщи, че са поразени около 1900 къщи и над 12 300 крайградски региони и села.

Според украинското правителство Русия също по този начин е атакувала към 220 обекта на енергийната инфраструктура и над 250 обекта на транспортната инфраструктура, както и над 500 военни обекта.

" Ние се борим против терористична страна. Украйна ще надделее и ще изправи военнопрестъпниците пред правораздаването ", написа Резников в Twitter.

На 23 ноември Европейският парламент одобри резолюция, която обозначава Русия като " държавен спонсор на тероризма ", заявявайки, че умишлените офанзиви на Русия против цивилни цели, в това число енергийна инфраструктура, учебни заведения и убежища, нарушава интернационалното право.

Главната прокуратура на Украйна заяви на 20 ноември, че руската война е умъртвила 8 311 цивилни, в това число 437 деца, и е ранила над 11 000 души от 24 февруари насам. Действителните числа се чака да бъдат по-високи, защото украинските управляващи нямат достъп до окупирани територии.

От началото на октомври Русия също стартира всеобщи офанзиви против енергийната инфраструктура на Украйна, като енергийните уреди на страната са нейната съществена цел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР