Ден по-късно - земята е пропита с още кръв. Израел

...
Ден по-късно - земята е пропита с още кръв. Израел
Коментари Харесай

Израел обяви състояние на война и евакуира селища около Газа

Ден по-късно - земята е пропита с още кръв. Израел и ислямистката формация " Хамас " не престават да си разменят удари, а резултатът са стотици жертви и хиляди ранени. 

За първи път от 50 години Израел разгласи публично, че води пълномащабна война, което дава на армията цялостна независимост на деяние. Въздушното пространство над страната остава отворено ден след началото на интервенцията на " Хамас ", само че редица самолетни компании анулираха полетите си до Тел Авив. 

Еврейската страна изтегля повече от 20 свои селища покрай линията Газа, а министър председателят Бенямин Нетаняху предизвести жителите на палестинските територии да изоставен домовете си.

 
Израелската защита ще употребява цялата си мощ, с цел да унищожи качествата на " Хамас ". Ще ги победим, ще отмъстим за този черен ден, който предизвикаха на Израел и нашите жители.
Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел

Израелци не престават да търсят околните си, за които споделят, че са отвлечени от " Хамас ". Сред хората в неопределеност има и такива от Англия и Германия.

Повече от денонощие Рахел Муалем не знае къде се намира изчезналата ѝ щерка.

 
Била е на празненство с другари. След като почнала престрелка, влезнали в кола и избягали, само че тя е била ранена. Стреляли са по колата и са я улучили в гърба.
Рахел Муалем, майка на изчезнало момиче

В линията Газа десетки учебни заведения се трансфораха в укрития за близо 20 хиляди  души съгласно Организация на обединените нации. Но хората споделят, че и това не е сигурен метод, че ще останат живи.

 
Бяхме на четвъртия етаж. Училището се люлееше наляво и надясно. Имаше три удара. Разтърсиха ни, бягахме, без да знаем накъде. Имаше пушек на всички места, нищо не виждахме. Нямаме и ток.
Отман Абу Хуса, гражданин на линията Газа

Мащабът на спора се разраства, откакто ливанските бойци от " Хизбула ", подкрепяни и от Иран, удариха по въздух противоречиви територии, за които претендират и Бейрут, и Тел Авив. От Израел отвърнаха със снаряди към границата с Ливан. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР