Ден първи от примирието е Газа всичко върви по план

...
Ден първи от примирието е Газа всичко върви по план
Коментари Харесай

Оръжията замлъкнаха в Газа, примирието се спазва

Ден първи от примирието е Газа всичко върви по проект и ето какво следва: в 14:00 часа гринуичко време (т.е. в 16:00 часа локално и наше време) ще бъдат освободени 13 израелски заложници , предадени на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) и ще отпътуват към Египет за медицински обзор, след което ще бъдат превозени със аероплан до Израел, с цел да се съберат още веднъж със фамилиите си. След като това се случи, Израел ще освободи 39 палестински пандизчии и по-късно същият развой би трябвало да се повтори през идващите три дни, прецизира Би Би Си.

След това има опция за в допълнение удължение на паузата във военните дейности - п ри изискване, че " Хамас " освобождава по още 10 заложници дневно .

Вчера имаше, които не съвпадаха, само че в този момент всичко е наред.
 Примирието за Газа стартира
Примирието за Газа стартира

Очаква се замяна на заложници

Израел удостовери влизането на.

Според Times of Israel, базирайки се на Координатора на държавните действия в териториите (Cogat) на израелското министерство на защитата, четири цистерни с гориво и четири цистерни с газ за филантропични организации на Организация на обединените нации са пристигнали в Ивицата Газа.

" Горивото и газът за готвене са предопределени да поддържат работата на сериозна филантропична инфраструктура в Ивицата Газа ", се прибавя в изказването.

Лайла Бархум от английската благотворителна организация Oxfam обаче сподели пред Би Би Си, че препоръчаният брой доставки на филантропична помощ няма да бъде задоволителен.
 Газа рапортува над 14 800 жертви на израелските офанзиви
Газа рапортува над 14 800 жертви на израелските офанзиви

Жертвите включват 6150 деца и 4000 дами, заяви държавната медийна работа

" Цялото население на Газа, два милиона души, зависи от помощта и това, което ще се случи за четири дни, е към 200 камиона с помощ, гориво и газ... Това въобще не е задоволително ", сподели тя.

Около час и половина след началото на четиридневното помирение сред Израел и " Хамас " камиони, пренасящи филантропична помощ, започнаха да навлизат в Ивицата Газа от Египет , сподели видеозапис, записан от Ройтерс.

Два камиона, представляващи египетски организации, носеха транспаранти с надпис " Заедно за човечеството ". Друг гласи: " За нашите братя в Газа ".

По-рано ръководителят на египетската Държавна осведомителна работа Диаа Рашван сподели, че се възнамерява също да се изпращат 200 камиона с филантропична помощ всеки ден. Също по този начин, като част от примирието, всеки ден в анклава ще идват 130 хиляди литра дизелово гориво и четири камиона с газ.

Израелските военни обаче предизвестиха жителите на Газа, че войната към момента не е завършила.

Преди да стартира прекратяването на огъня, израелските военни разгласиха видео в обществените мрежи, в което предизвестиха жителите на Ивицата Газа, че войната към момента не е завършила.

" Хуманитарната пауза е краткотрайна ", сподели на арабски представителят на израелската войска Авичай Адраи.

" Северната част на Ивицата Газа е рискова военна зона и придвижването на север е неразрешено. За вашата сигурност би трябвало да останете в филантропичната зона на юг ", добави той в послание към жителите на Газа.
 Израел ликвидира командващия флота на Хамас
Израел ликвидира командващия флота на Хамас

Успех за Тел Авив
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР