"Ден първи! Нов живот на 100 годишна история! В 1923година

...
"Ден първи! Нов живот на 100 годишна история! В 1923година
Коментари Харесай

Започнаха строителните работи по възстановяване на 100- годишното училище в санданското село Лешница 

"Ден първи! Нов живот на 100 годишна история! В 1923година това учебно заведение посреща първите възпитаници на село Лешница. ПОМОГНЕТЕ на стогодишният празник 2023г. да дадем нов живот на едно Българско учебно заведение, в което ще се преподава вероучение и музейна експозиция! Да съхраним религия, просвета и обичаи!!! Паметта да бъде жива!. "

С тези думи във Facebook отец Димитър Илчев, който преди години е преподавал вяра в същото учебно заведение, разгласи старта на ремонтните действия на селското учебно заведение, което ще бъде реновирано и превърнато в неделно учебно заведение, с музей.

След като постройката бе върната на Църквата, отец Димитър и локалните хора се зарекоха със лични средства и дарения, както и скъпата помощ на доброволци строители да стартират възобновяване на вековното учебно заведение. И през вчерашния ден работата стартира. Отец Димитър приканва всички милеещи за селото, за учебното заведение, за вярата, културата и традициите да оказват помощ за възобновяване му.

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР