Ден на траур в Бургаска област след тежката катастрофа от

...
Ден на траур в Бургаска област след тежката катастрофа от
Коментари Харесай

Ден на траур в Бургас

Ден на печал в Бургаска област след тежката злополука от през вчерашния ден, при която починаха двама служители на реда. В патрулния им автомобил се вряза рейс с мигранти от Сирия.

Сред пасажерите е имало дами и деца, нито един от тях не е потърпевш. Арестувани са петима души - трима сирийци и двама българи.

Шофьорът на рейса избяга от мястото на случая, по-късно беше арестуван в Първомай. Сред хванатите е и 15-годишният Омар, който по документи е сирийски жител.

Той е бил настанен в Центъра за бежанци в Харманли, само че постоянно го е напускал. Автобусът, с който са транспортирани мигрантите, е бракуван, в неприятно техническо положение и без право да се движи по пътищата на страната.

Бил е с подправени нидерландски регистрационни номера. Дерегистриран е в КАТ-Кърджали преди няколко години. Преди това е бил употребен от локална транспортна компания за междуградски транспорти.



Предлага се на мястото на нещастието да се издигне Паметник на героизма.

" Днешният ден е доста мъчно да се приказва, дано бъдем по-смирени, дано се поклоним и да почетем паметта на тези почтени българи ", съобщи в " Денят стартира " Мария Нейкова, регионален шеф на Бургас.

От 13 часа ще бъде поклонението на двамата служители на реда, от 17 часа се провежда бдение, с което да бъде почетена паметта на двамата герои.

Вижте още в директното включване на Давид Сукнаров.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР