Ден на отворените врати в зоопарка в Бургас по повод

...
Ден на отворените врати в зоопарка в Бургас по повод
Коментари Харесай

Ден на отворените врати в зоопарка в Бургас

Ден на отворените порти в зоопарка в Бургас във връзка формалния лиценз, който получи преди броени дни от екоминистерството. Посетителите могат да видят близо 650 птици и животни от разнообразни типове, а измежду най-новите жители са двойка лемури и двойка маймуни.

Началото на зоопарка стартира с любовта на Кръсто и Венета Дъбови към пауните. 15 години им било занимание и ги отглеждали в градината си, до момента в който един ден другари ги посъветвали:
Венета Дъбова: Отворете вратите, дано повече хора да се допрян до тази хубост.
Изискванията към бургаския зоопарк са да се отглеждат животни в злочестина, да спомага за размножаването на изчезващи типове и да се основат положителни условия за посетителите, споделя притежателят.
Кръстьо Дъбов: Той е изработен непосредствено в овощната градина. Постройките са направени от дървени кори, от греди, целият зоопарк се намира на тревна повърхност и може да се каже, че е един природосъобразен зоопарк.
В зоопарка пауните са към 320 птици: Колекция, каквато не може да бъде забелязана на друго място в Европа. Могат да се видят бели вълци, бяло кенгуру, бели зайци, мини прасенца. Сред най-новите жители са маймуните и лемурите, а към десетина животни към този момент са осиновени.

Трийсет пауна и ламата Мими посрещат първите гости преди към 3 години. В момента тук, на 38 дка повърхност живеят към 70 типа птици и животни, общо към 650 екземпляра.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР