Ден на отворените врати се провежда в сградата на Българското

...
Ден на отворените врати се провежда в сградата на Българското
Коментари Харесай

Деца станаха европейски лидери за един ден


Ден на отворените порти се организира в постройката на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, съобщи кореспондент на БГНЕС.

От рано сутринта жители и посетители на столицата могат вземат участие в проведени обиколки на НДК, в границите на които да схванат по какъв начин протичат срещите от календара на първото Българско председателство и по какъв начин работят институциите на Европейски Съюз.

Първите гости бяха възпитаници от столичното 120 ОУ „ Г. С. Раковски “, които бяха посрещнати персонално от министъра на Българското председателство Лиляна Павлова.

„ Идеята е да бъдем близо до жителите. Буквално след Срещата на върха, в най-строго охраняваната постройка, тя да бъде отворена напълно за хората. Те да влязат в постройката, да прегледат залите и да усетят атмосферата, с цел да се почувстват като делегати “, означи тя.
 Деца станаха европейски водачи за един ден Деца станаха европейски водачи за един ден / БГНЕС
За изненада на посетителите главната пленарна зала беше непокътната в достоверната класификация от провелата с в края на предходната седмица Среща на върха Европейски Съюз – Западни Балкани. „ Запазени са даже табелите – кой водач къде е стоял. Всеки клиент ще има опция да седне на мястото, което избере и да усети атмосферата “, разяснява министър Палова.

Така дребните гости се оказаха „ делегати “ на Българското председателство и имаха опцията да седнат в стола на европейските водачи като немския канцлер Ангела Меркел или френския президент Еманюел Макрон.

„ Интересът е огромен. Днес е и неучебен ден за всички, които не са на матура. Това беше една от аргументите да го изберем. Това е съвсем единствения ден в календара на председателството, в което няма доста срещи “, изясни министърът на Българското председателство и означи, че училищен групи от цялата страна към този момент са съобщи присъединяване в Деня на отворените порти.
 Деца станаха европейски водачи за един ден Деца станаха европейски водачи за един ден / БГНЕС
Посетителите ще могат да се включат и в знаковите за всяко председателство "семейни снимки", които ще бъдат оповестени в изложба на уеб страницата на Българското председателство. На финала на обиколката всеки клиент го чака и подарък.

Пред публицисти министър Палова направи и равносметка на председателството до този миг. „ Върви интензивно, динамично и сполучливо. Доказахме, че сме заслужен сътрудник. Отстояваме националния интерес. Когато се постанова сме балансьора, който оказва помощ за откриването на компромисното решение “, аргументира се тя. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР