Ден на отворените врати под надслов Открито за съдебната власт“

...
Ден на отворените врати под надслов Открито за съдебната власт“
Коментари Харесай

Ден на отворените врати утре в Районния съд във Варна

Ден на отворените порти под надпис „ Открито за правосъдната власт “ ще се организира на 17 март в правосъдната палата на площад „ Тракия “, оповестиха от Районния съд във Варна за Moreto.net.

Информационно-образователната самодейност за поредна година ще бъде извършена взаимно с Районна прокуратура - Варна, с присъединяване на петокласници от ОУ „ Захари Стоянов “ и сборна група възпитаници, участници на доброволни начала в клуб към дирекция „ Превенции “ на Община Варна.

По време на открития ден те ще имат опция да създадат информативен тур в правосъдната постройка, с цел да се срещнат с достъпа до правораздаване, функционалностите и спецификата в работата на обособените органи на правосъдната власт.

От 15.00 часа е планувана среща-разговор със арбитър Весела Гълъбова – заместник-председател на Районен съд – Варна и с прокурор Вяра Алексиева - началник на отдел „ Надзор Непълнолетни “ на Районна прокуратура – Варна.

Отделно посещаване в съда в границите на Деня на отворените порти ще имат и студенти-първокурсници от разнообразни специалности на Икономически университет – Варна, които ще беседват на настояща правна тема със арбитър Пламен Танев от „ Гражданско поделение “ на Районен съд - Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР