Ден на ирландска и келтска култура ще се състои в

...
Ден на ирландска и келтска култура ще се състои в
Коментари Харесай

Ден на ирландска и келтска култура в Регионална библиотека П.К.Яворов в събота

Ден на ирландска и келтска просвета ще се състои в Регионална библиотека " П.К.Яворов “ на 25 юни от 17.00 часа. Събитието е третата и последна демонстрация по плана на съдружие " Ценности “ - " Създаване на нови културни модели, свързани с келтското завещание на територията на днешна България “.

време на събитието ръководителят на сдружението " Ценности “ Сурен Исраилян ще показа античната ирландска и келтска литература, устни обичаи, митология и саги.

Мирела Христова - преводач и притежател на издателство " АМАТ АХ “ – София, профилирано в издаването на модерна ирландска литература, ще опише за отражението на историческото литературно завещание на Ирландия в творбите на актуалните ирландски създатели.

Актьорът от Драматичен спектакъл " Адриана Будевска “ Стоян Памуков ще прочете фрагмент от ирландска и келтска сага " Децата на Лир “ /The Children of Lir

Организаторите ще отговорят на въпроси на публиката, свързани с келтската просвета, митология и обичаи.

Проектът " Създаване на нови културни модели, свързани с келтското завещание на територията на днешна България “ на съдружие " Ценности “ е подсилен от община Бургас. Целта му е разпространение на келтските обичаи и просвета на територията на България. В него се показват келтски игри, занаяти, песенно, танцово, театрално и музикално изкуство, устни обичаи, митологии и саги.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР