„Ден на европейската индустрия в Монтана 2022 “, предстои в

...
„Ден на европейската индустрия в Монтана 2022 “, предстои в
Коментари Харесай

Организират Европейски ден на индустрията в Монтана

„ Ден на европейската промишленост в Монтана 2022 “, следва в регионалния град на 24 февруари.
Форумът се провежда от Областния шеф Ванина Вецина, взаимно със Сдружение за подкрепяне на дребния и междинния бизнес – Обединени Бизнес Клубове (ОБК), и е по самодейност на Европейската комисия.
Темата на събитието е „ Европейска зелена и цифрова промишленост. “ То ще се организира в постройката на Областна администрация-Монтана и ще стартира в 10 часа.
Един от главните въпроси, които ще се дискутират на форума, е за най-хубавите новаторски решения за по-добър живот, здраве и храна. Ще се показа и дискутира и инициативатa на Европейски Съюз „ Вратата към света “ за възобновима сила, инфраструктура и превоз, чийто бюджет е 300 милиарда евро. Европейската тактика „ От фермата до трапезата “, Европейски фондове и стратегии в поддръжка на зеления и цифровия преход на европейската стопанска система, също са измежду тематиките на събитието.
Те са подобаващи за представители на разнообразни стопански браншове: промишленост, цифрови технологии и изкуствен интелект, туризъм, възобновими енергийни източници, строителство, опазване на здравето, обучение, обществена отговорност, изследователска активност, превоз и други
Сред формалните представители на форума (чрез видео обръщение) ще бъдат Паоло Джентилони – Еврокомисар по стопанска система на Европейската комисия, Януш Войчеховски – Еврокомисар по земеделие на Европейската комисия, Ерхад Бусек– Координатор на Инициативата за югоизточно европейско подпомагане в рамките на Организацията за сигурност и подпомагане в Европа, някогашен еврокомисар и вицеканцлер на Австрия.
За присъединяване е поканена Ева Тзика – представител на Европейската комисия, Корнелия Нинова – Вицепремиер и министър на стопанската система на Република България, специалисти от Министерството на стопанската система, Министерството на нововъведенията и растежа, Министерството на земеделието, както и други специалисти на национално и интернационално равнище.
Към форума се чака да се причисли отдалечено и Урсула фон дер Лайен - Президент на Европейската комисия.
Поканени са работодатели, териториални структури, представители на общините и на Областния информативен център. Поради пандемичната конюнктура, част от поканените ще вземат участие онлайн.
Форуми като идният в Монтана към този момент са извършени в няколко регионални града в страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР