Ден на безплатния градски транспорт обяви дне (18 юли) кметът

...
Ден на безплатния градски транспорт обяви дне (18 юли) кметът
Коментари Харесай

Кметът на Враца обяви ден на безплатен градски транспорт

Ден на безплатния градски превоз разгласи дне (18 юли) кметът на Враца Калин Каменов, който дружно с Николина Троянович, представител на Главна дирекция „ Регионална политика “ на Европейската комисия, и Бойко Благоев от Представителството на Европейската комисия в България откриха осведомителната акция „ Враца – проход към зелено бъдеще “ Кампанията във Враца е част от информационната самодейност „ Европа в моя район “ на Европейската комисия. Инициативата показва дейностите на Европейския съюз за районите в Общността.  

Кметът на Враца означи, че в Общината се работи по редица планове, свързани с понижаване на резултата от финни прахови частици, с задачите на зеления преход и нулеви нездравословни излъчвания. Най-големият в последните години е планът за възобновяване на публичния превоз с нови тролейбуси и с електрически рейсове – повече от 32 милиона лв.. Така градът, който преди две години бе с най-лош градски превоз, в този момент е първият в страната с напълно електрически превоз, който обслужва всички направления, добави Калин Каменов. Той сподели още, че задачата е през 2030 година община Враца да е една първите, постигнали нулеви нездравословни излъчвания в страната.

През последните години във Враца се правят поредност от промени, чиято цел е цялостното възстановяване на качеството на живота в града и района - от реновирането и санирането на учебни заведения, детски градини и жилищни здания до цялостното електрифициране на градския превоз в града. Тези планове, създадени с поддръжката на Община Враца и Европейския съюз, ще бъдат показани в стартирана едномесечна осведомителна акция „ Враца - проход към зелено бъдеще “. Инвестициите в плановете общо в „ зелени планове “ на общината, свързани с чистия въздух и енергийната успеваемост, надвишават 40 милиона лв.. 

Днес (18 юли) като се изключи че врачани ще употребяват градския превоз гратис, в четири детски градини ще има интерактивни работилници. Детските заведения са актуализирани по европейски стратегии. Децата ще създават хвърчила и ще получат посредством игра и креативен действия нови познания за това какъв брой значима е чистата околна среда и каква е ролята на Европейския съюз за развиването на районите в страната. Работилниците ще бъдат водени от известната YouTube влогърка, млада майка и художничка Анна Гуркова, която е родом от град Враца.

Комуникационната самодейност „ Европа в моя район “ цели да показа дейностите на Европейски Съюз за районите в цяла Европа. Заедно с районите сътрудници и финансираните от Европейски Съюз планове Европейската комисия основава принадлежности и благоприятни условия за разговор с жителите и ги среща с достиженията на плановете наоколо до тях с помощта на напъните за взаимно финансиране от страна на Европейски Съюз и районите. От 2021 до 2023 година близо 40 сходни плана ще бъдат проведени в осем страни: България, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Италия, Португалия и Румъния.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР