Ден четвърти: Майки и граждани излязоха на протест За поредна

...
Ден четвърти: Майки и граждани излязоха на протест За поредна
Коментари Харесай

Ден четвърти: Майки и граждани излязоха на протест

Ден четвърти: Майки и жители излязоха на митинг За поредна вечер майки на деца с увреждания и жители излязоха пред Министерския съвет с искане за оставката на Валери Симеонов. Протестиращите майки оповестиха, че протестните им дейности ще продължат, до момента в който вицепремиерът не се отдръпна от поста.
 
Протестът за довечера завърши към 20 часа. Той стартира в 17:30 - часът, който е избран още при започване на митингите в понеделник и остава и за на следващия ден. Днес стана ясно, че митингите ще продължат в това число и през събота и неделя и по този начин, до момента в който вицепремиерът Валери Симеонов не подаде оставката си.

 
Протестът стартира на нормалното място пред Министерски съвет. Около 19 часа обаче стартира малко шествие до кръстовището на бул. " Мария Луиза " и " Тодор Александров ", където към 300 души стопираха придвижването за към 30 минути. Майките са безапелационни, че всеки ден оттук насетне ще има демонстрация на гражданско непокорство, а по какъв метод ще бъде проявено то ще се възнамерява в самия ден.
 
В началото към 100-на души пристигнаха да поддържат протестиращите майки на деца с увреждания. По-късно обаче броят на хората фрапантно набъбна. Протестът прерасна и в малко шествие. Заради затварянето на кръстовището на бул. " Мария Луиза " и " Тодор Александров " бяха провокирани тапи, само че нямаше недоволстващи водачи.
 
Протестиращите скандираха “оставка ”, както и “всеки ден ще е по този начин до оставката ” и “Валери е срам ”, развявайки черни флагове. Майките са безапелационни, че нищо с изключение на оставката на вицепремиера Валери Симеонов не би могло да постави завършек на митингите.-->

 митинг майки и жители Александра Димитрова, Дарик радио
До напрежението се стигна след изявление на Симеонов, в което той назовава майките „ кресливи дами, които спекулират с децата си, и манипулират обществото, като изкарват сякаш болните си деца в зной и в дъжд “. По-късно той изясни, че смисълът на изявлението му е бил, че с децата инвалиди се спекулира, даже и откакто държавното управление приело законопроект и удовлетворило всички претенции на майките. И съобщи, че в фамилията му има човек с тежка неработоспособност, за който поставя грижи, „ само че в никакъв случай няма да изкара на показ, с цел да реализира политическа цел “.

Последва ексклузивен брифинг, на който той прикани уредниците на контрапротест в негова отбрана да се откажат от тази самодейност. Симеонов прикани основателите на протестната самодейност да се откажат от нея, защото той се чувствал убеден в това, което прави и не приема средствата на уличния напън, които по думите му водят до блокиране на придвижването и затваряне на улици в столицата.
 
След извършен Коалиционен съвет на Патриотите, пък, вицепремиерът Валери Симеонов излезе и сервира своите извинения. „ Поднасям своите извинения на всички, които са били наранени или са се почувствали афектирани от моето изявление “, сподели Симеонов и добави: „ По никакъв метод не съм целял да обидя който и да било “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР