Ден без жертви надали ще постигнем. Не трябва акциите да

...
Ден без жертви надали ще постигнем. Не трябва акциите да
Коментари Харесай

Експерти: Ден без жертви на пътя надали ще постигнем


Ден без жертви едва ли ще реализираме. Не би трябвало акциите да са кампанийни, а да са непрекъснати и смислени – би трябвало всеобхватни старания, а не промени на парче; трябват пари за предварителна защита. Това съобщи Илия Тодоров, ръководител на Асоциацията на потърпевшите при произшествия в утринния блок на Българска национална телевизия.

„ Дали ще реализираме ден без жертви? Пожелаваме го, би трябвало всеки ден да е подобен ден ”, съобщи Диана Русинова от Европейски център за транспортни политики.

Според Русинова намесата на медиите има неоспорим резултат в битката за сигурност по пътищата. „ Мисля, че доближаваме до хората, само че не ние би трябвало да организираме политиката по пътна сигурност. С кампанийни способи няма по какъв начин да реализираме освен това. ”

Тодоров счита, че казусът Семерджиев е останал емблематичен: „ При всички случаи е имал подкрепи. Пътна полиция обаче е направила много против него – лишаване на точки, събаряне на номерата на автомобила му. Оттам нататък въпросът е за какво той безнаказано е траял да се движи по пътя. Той не е единственият случай. Явно инструментите ни за насила просто не работят. ”

Той разяснява възможното връщане на доживотния затвор и смъртното наказване, като уточни, че на запад това не е средство за сполучлива предварителна защита от това да се случат сходни тежки закононарушения на пътя, а и това не би върнало жертвите, в това число убитите от Семерджиев девойки.

Русинова добави, че различен образец за това е злополуката край Панчарево – след два пъти санкциониране, водачът трети път е излязъл на пътя и се е стигнало до мелето.

„ Докато има сив бранш във връзка с образованието на водачи, до момента в който има хора, които образоват децата Ви с персонални коли – няма да реализираме нищо. Непредаденият час значи непредадено познание ”, сподели още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР