Ден 9 започва с питателна закуска за всички, както е

...
Ден 9 започва с питателна закуска за всички, както е
Коментари Харесай

Коледни пости - Ден 9: Хвърча, яхнала метлата. За заслужената почивка - розова супа и филм

Ден 9 стартира с питателна закуска за всички, както е редно. Дълго стояхме в леглото, първо дребната нададе военен зов и скочи при нас, след това огромната се изтърколи и тя. След закуската изритвам всички в парка, с цел да мога егоистично да се насладя на удоволствието от съботното почистване. Бързам най- към този момент тъй като желая всичко да ми е готово, с цел да изгледам и аз един филм най- сетне в скъпите два часа, до момента в който дребната спи. Въртя със стирка и прахосмукачка, а през това време пущам два-три картофа, малко от тиквата, дето си я резервирах, моркови,, корен целина и пащърнак в една тенджера. Добавям и карамфил и джинджифил на прахуляк. Няма време през днешния ден за засукани манджи.

Чистенето, знаем, не е значимо единствено за хубостта и здравето в дома, то се отнася и до хубостта и здравето на душата. Освен от прахуляк и нечистотия, чистим и силата на дома, както и вътрешната си сила. Прекрасно е, още повече, че тази лекост, която стартирам да чувствам, напряко ме кара да хвърча и да слагам върхове по скоростно почистване. Признавам, че преди се задъхвах, изпотявах, усещах се доста изморена от това предиобедно съботно почистване. Но през днешния ден е доста по- друго, сигурно. Даже, в случай че не се бяха върнали, щях и някакъв ремонт да направя, детската така и така още има потребност от пренареждане и дооправяне. Мъжът ми беше учуден какъв брой доста съм свършила за час и половина. А най- хубавото е, че не съм ни най- малко изморена.

Зеленчуците за супата в това време се свариха, извадих карамфила и пасирах. Имайте поради, че на то му би трябвало повече варене – или го нарежете на по- ситно, или го пуснете по- рано. Крутоните си върша от остарял самун, за формата употребявам формички за сладки, потапям ги в малко зехтин и леко запичам в тавата.

Другите се отнесоха с съмнение към розовата чорба, за тях останаха единствено крутоните във форма на цвете и обядът на дребните се състоя в разнородни мини сандвичи с тях. Какво пък – през днешния ден е събота и можем да си позволим фриволности. В този случай – обядът да е сандвич. Обещах им, че ще скоро ще сготвя „ читава ” чорба...

Лошото на крем супите е, че наподобяват доста неатрактивно. В множеството случаи наподобяват на разводнено пюре. Каквото в действителност са де. Затова си играят в заведенията за хранене да ги украсяват със сметанови спиралки и други форми. Впечатлението от типа за жалост изпреварва усещането от усета. Който в нашия случай е необикновен. Макар и без масло или сметана. Може би поради пикантността на карамфила, не знам, само че съм доста удовлетворена.

И по този начин, до момента в който децата импровизираха със сандвичи и каката хранеше дребната, аз изсърбах една дребна купичка за компания. Приспах Бояна и в къщата се възцари мир. Налях си в една висока чаша в допълнение розова чорба и се насочвам към този момент към моя дълго чакан и доста подобаващ филм. Защото след това ще ме сполети стихийното злополучие, наречено „ Детски рожден ден ”.

Днес е събота, насладете и се пълноценно!

Ако желаете да наблюдавате дружно с мен Коледните ми пости ден по ден,
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР