Ден 71 откакто взеха, че ме направиха prime-minister и вече

...
Ден 71 откакто взеха, че ме направиха prime-minister и вече
Коментари Харесай

„Дневник за властта“: Взе да дрънчи на военна операция

Ден 71 откогато взеха, че ме направиха prime-minister и към този момент съм като Иван Костов. По негово време дрънчеше на война в Косово, по мое – в Украйна.  Ми това си е величествен триумф!

Да си кажа добре ми пристигна тая война в този момент тъкмо, че да не помни Херо за фотографията с сътрудника от Северен Харвард, на която го няма. Май не мина номера, че по този начин са ми я пратили от Европа и взе да дрънчи на кухо. Цяла седмица the boss не ми говореше след това.

 Хубаво, че „ Ергенът “ смени дневния ред и към този момент никой не приказва за цената на краставиците. Може да има режим на тока в общините, обаче за сметка на това всички здания са осветени с цветовете на Украйна!

Откакто дадох задача на силовите ми министри да се грижат за защитата и въоръжението, Бойко Рашков охранява Паметника на Съветската войска като 80-годишно малцово уиски. Само още не мога да науча военния министър да споделя „ войнa “. А сякаш с шефа генерали били…

Сега и той е прав, че не е значимо има ли война, или няма. А кой е почнал първи. „ Да не забравяме, че Украйна се отдели принудително от Съюз на съветските социалистически републики в обособена страна, без капка признателност към Сталин! “, по този начин ми вика на Министерски съвет. То нямаше ли една книга на Лев Толстой „ Операция и мир “….

Гонейки по коридорите Корнелия Нинова се чувствам  тъкмо като Мис Бодрум в обезверен опит да накара Ергенът да ѝ намести микрофона под полата. Голяма врява падна с тея наказания.

Само с Костя доста добре се разбираме – дори ме викна да държа тирада на митинга против себе си.

На път за Брюксел крещя дай ще взема Асен с мен да ми прави компания в държавния аероплан, таман да се разноски малко до Париж. То тоя държавен бюджет не е толко па незабавен. И без това беше за декември. Аз дори доста се веселя, че нямаме един лев още от Плана за възобновяване, нали се пазариме за акумулатори.

Подготвих си речта за войната по реплики на екшън филми с Арнолд Шварценегер, Силвестър Сталоун, Брус Уилис и Джейсън Стейтън. Kато в „ Expendables ”.

Първо се сетих за „ Терминатора “, обаче ме сви стомахът като си спомних за оня смс в първия ми ден на поста prime minister: She se varna!

И незабавно ми пристигна на ум една имитация на Маккейн в „ Умирай мъчно “. Там героят на Брус Уилис викаше, че Русия е бензиностанция, маскирана като страна! Много ми се връзва с концепцията.

На слизане от самолета се сбогувах с Асен, който трескаво разглеждаше shopping каталози с trendy shoes, с „ Нека силата бъде с теб! “

„ Мислиме Русия за доста мощна и доста мощна, само че нейната стопанска система действително е доста лимитирана – тя е напълно мъничка. Тя наподобява на една бензиностанция с ракети “, по този начин им споделих на публицистите в Брюксел.

Костя, нали към този момент сме си близки, ми звъни и вика: Бе, ти внимавай шефът на бензиностанцията да не обърка Киев с Каварна. Че бързо пали…

Ма нали пиарката на Вальо Златев ни е обща. Ха-ха.

Пускам един бърз смс на big boss. Пиша му: “Хюстън, имаме проблем “. Toй ми връща след 7 часа: Обичам миризмата на напалм сутрин…

Влизам на срещата на шефовете на Европейски Съюз и им крещя: „ Киро, just Киро! “

Много се съветвахме на Съвета, обаче измислихме жестоки санкции за руснаците. Германците предложиха да ги изолираме от Евровизия. Французите бяха hard като обявиха, че е време да им и спрем порното. На всичкото от горната страна МОК им забрани да си развяват знамената и да си пускат химна на надпревари. В общото решение пишеше, че запорираме активите на Путин. Но той пък се оказа по-скромен в имуществото си и от Асен. Има 77 квадратни метра апартамент, два автомобила ГАЗ М21 и една „ Нива “….

Лена ми звъни: Ти това за „ бензиностанцията с ракети “ ревизира ли го в Google?! Google викал, че не било този Маккейн. Било имитация на сенатор John McCain. Ох, но аз всичките американски герои наизуст ги знам! “Никой не може да поставя Бейби в ъгъла ”, крещя ѝ.

Пиша му на Nick Sabev: Абе, Еконт, я стой съветските самолети, да се подмажем на шефовете…

По това време Асен ни пуска в общия чат селфи с Айфеловата кула.

Добавихме и президента на Руанда да е осведомен какво правиме, че по БТВ към този момент единствено за войната дават.

На излизане сутринта от Съвета му крещя на Макрон: Хаста ла виста, бейби!

Взех му на Стефан Янев едно тениска на Star wars, че огромен звук подвигат съдружните ни сътрудници с тая пуста война. Чак Боби Сандов написал, че военните дейности нанасят големи вреди върху климата.

Както споделя Майкъл Корлеоне: “Дръж приятелите си близо, а враговете още по-близо. “

Туристическият министър на Нинова ми звънял по Signal. Питам Лена какъв му е казусът, тя вика, че руснаците ще ни спрат туристите и се бил тормозил...

Ми на Сандов ‘що му трябваше да ги закача руснаците…

Веднага се сетих: Министерство на туризма да свети в цветовете на дъгата 24/7 да привличаме good vibes!

Получавам незабавен incoming call от Москва.

“Тьi разговариваешь со мной? ” – слушам в слушалката.

А Google ми превежда в действително време: Are you talking to me?!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР