Ден 21 на инвазията в Украйна започна със сирени в

...
Ден 21 на инвазията в Украйна започна със сирени в
Коментари Харесай

Ден 21 на войната в Украйна: Обстрел по жилищни сгради, комендантски час


Ден 21 на нашествието в Украйна стартира със сирени в доста градове. В Киев е в действие 35-часов комендантски час. Украинската столица продължава да е обект на масирани въздушни удари, в това число по още една жилищна постройка.

Рано тази заран в Киев още веднъж са чути детонации. Според известия в обществените мрежи е ударена 12-етажна жилищна постройка. Засегнат е прилежащ 9-етажен блок. Ранени са двама души, 35 са евакуирани.

В Мариупол съветските войски държат 400 души, в това число лекари и пациенти като заложници, заяви заместник-кметът на града.

Преговорите сред Украйна и Русия не престават и през днешния ден. Премиерите на Полша, Чехия и Словения стигнаха с трен до обсадения Киев.

„ Борите се за живота и свободата си, само че ние знаем, че се борите и за нашите животи и независимост. За нас това е доста значимо “, съобщи министър-председателят на Чехия Петър Фиала.

„ Тук сме, с цел да ви кажем, че не сте сами, вашата борба е и наша и дружно ще надделеем “, добави министър председателят на Словения Янез Янша.

„ Всички би трябвало да работят за договарянията с Руската федерация. Трудно е, само че е значимо, защото всяка война приключва със съглашение. Позициите по време на договарянията към този момент звучат по-реалистично “, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Министрите на защитата на НАТО се събират през днешния ден на изключителна среща, с цел да обсъдят усилването на военното наличие по източния фронт с въздушни и морски сили.

Сенатът на Съединени американски щати единомислещо одобри резолюция, която осъжда съветския президент Владимир Путин като военнопрестъпник, а Русия напусна Съвета на Европа.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР