Демонтираните бронзови фигури от монумента “Паметник на съветската армия се

...
Демонтираните бронзови фигури от монумента “Паметник на съветската армия се
Коментари Харесай

След шумните скандали: Транспортират демонтираните фигури от ПСА до площадката за съхранение

Демонтираните бронзови фигури от монумента “Паметник на руската войска ” се транспортират през днешния ден до площадката за предпазване. Паралелно стартира и изработването на техническа спецификация за плануваната реституция на фигурите. Действията са в осъществяване на уговорката на регионалната администрация да опазва държавното имущество с грижата на добър собственик, оповестяват от пресцентъра на Областната администрация на София.

След две разпоредби на Административния съд - София-град регионалният шеф Вяра Тодева е наредила прекъсване на дейностите по демонтажа - още на 19 декември, а самите разпоредби са обжалвани в период.

За запазване на демонтираните бронзови фигури на площадката за предпазване е подписан контракт с Общинската охранителна компания „ Егида – София “ ЕАД. Техническата спецификация за плануваната реституция ще извърши “Марковстудио ” ООД, съгласно контракт от 22 декември 2023 година

Областната администрация на София продължава да осведоми обществеността за всички действия, свързани с демонтажа и реставрацията на фигурите от монумента, като съблюдава прецизно закона и своите пълномощия и разгласява съответните документи. 

Областната администрация на София продължава да извършва своя ангажимент да реставрира фигурите от мемориалния комплекс, макар неоснователните и манипулативни изказвания на трети страни, които очевидно работят срещу публичния интерес.

-        С обжалването на двете разпоредби на съда може да се запознаете ТУК и ТУК.

-        С контракта за правене на техническа спецификация за реставрацията може да се запознаете ТУК.

-        С контракта за защита може да се запознаете ТУК.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР