Демонтирането на паметника на Съветската армия в София води до

...
Демонтирането на паметника на Съветската армия в София води до
Коментари Харесай

Захарова: Демонтирането на Паметника на Съветската армия води до разчленяване на българския народ

Демонтирането на паметника на Съветската войска в София води до разединение на българското общество, до разчленяване на народа, заяви официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, съобщи радио Sputnik.

 

Руските медии напомнят, че Административният съд в София е разпоредил да бъде преустановен демонтажът на Паметника на Съветската войска. Новината пристигна часове, откакто беше свалена последната част от най-високата фигура на паметника.

 

" Това е просто библейска история. Това не е история за разглобяване на монумент. Това е история за разчленяване на българския народ “, сподели говорителката на съветското Министерство на външните работи.

 

„ Освен това хората бяха изцяло откъснати от медиите... Единственото място, където хората към момента могат да приказват в България, в случай че не броим кухните и пейките по входовете, е в обществените мрежи и те просто гръмнаха. Просто гръмнаха. Все отново това не е единствено кардинален въпрос... Това е и паметта на фамилиите ", означи Мария Захарова.

 

Шокът от събарянето на паметника може да е фактор, който да попречи на българския народ да изпадне в „ латентен сън “, сподели тя.

 

" Вероятно това страдалчество е единственият метод да не изпаднете в рисковия сън на мразовита нощ, когато можете да замръзнете до гибел в съня си. Това страдалчество, съгласно мен, има лековит, животоспасяващ темперамент. Това не разрешава на хората в България да потънат в заспалост ", съобщи Захарова.

 

Тя предвижда, че " скоро в Европа ще стартират да издигат монументи на Хитлер ".

 

През предходната седмица Захарова дефинира като „ безчовечен “ дейностите на българските управляващи по разглобяване на окупаторския монумент в центъра на София.

 

„ Действията на българските управляващи за демонтажа на паметника на Съветската войска са непростими “, сподели тя, позволявайки си да насочи и опасност към България. „ За последствията от това позорно решение тя ще би трябвало да си заплати напълно самата тя ", сподели Захарова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР