Демонтажът на Паметника на съветската армия трябваше да се случи

...
Демонтажът на Паметника на съветската армия трябваше да се случи
Коментари Харесай

Любомир Аламанов за МОЧА: Пълен срам! Хора, които наричат себе си патриоти, бранят символ на чужда армия

Демонтажът на Паметника на руската войска трябваше да се случи доста по-рано и с доста по-широк публичен разговор. Това сподели в предаването " Нюзрум “ по Радио " Фокус “ информационният специалист Любомир Аламанов.  

Емоциите и пристрастеностите, които се разгоряха към демонтажа на монумента, демонстрират няколко нелицеприятни трендове, регистрира той.  

" На първо място – обществото ни закъсня да разиска всичко, което се е случило в България по време на комунистическия режим. Този режим беше разгласен за незаконен със закон, само че това не значи, че ние, като общество, успяхме да изговорим всичко, че отговорните поеха своята виновност. Представете си все едно в Германия след 1945 година да не бяха изговорили всичко, което се беше случило по време на фашисткия режим, да бяха оставили монументи на Хитлер и всички знаци на предходната власт. Това тук, в България, не се случи, за голямо страдание. Затова към момента част от хората не могат да проумеят, че светът се е трансформирал, ние сме се трансформирали и по някакъв метод би трябвало да продължим напред “, добави Аламанов.  

" Няма по какъв начин да се не помнят раните, които е нанесъл режимът. Няма по какъв начин да се не помни това, че сме най-бедната европейска страна, тъй като стопанската система ни е била разсипана. Няма по какъв начин да продължим напред. Това, че някои политици го употребяват като политическа дъвка, с цел да продължат да влудяват групи хора, си остава единствено за тяхна сметка “, счита той.  

Поведението на политиците, повлияни от демонтажа на монумента Любомир Аламанов разяснява като " цялостен позор “.  

" Хора, които назовават себе си патриоти, в действителност бранят знак на непозната войска като заплашват бъдещето на личните си гласоподаватели. Това е едно от най-срамните неща, които сме виждали през последните години. А че дребна група депутати подхващат груби дейности, нарушаващи законите в опит сякаш да открият някаква правда, също е доста необичайно “, добави информационният специалист.  

Според него това, което виждаме, е поредност от операции, с цел да се отклони публичното внимание от значимите тематики и да се насочи към безумни разногласия по тематики, които не са съответстващи.  

Според Любомир Аламанов мястото на Паметника на руската войска е някъде, където ще може да се види и да се помни историята, само че не и в центъра на София.  

Що се отнася до блокажа в Столичния общински съвет той изрази вяра, че " някои партии, които се вършат на евроатлантически, най-сетне ще спрат да се цупят като дребни деца, ще си поемат виновността да това, което са натворили в София през последните 18 години и ще схванат, че сега блокират работата на всички нас. Рано или късно, хората просто ще спрат да имат вяра на политически приказки, ще видят действителните дейности и тези политически сили ще бъдат грубо осъдени при едни последващи избори “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР